Kelrodis

Užkandžiai: skrebučiai, omletai ir kt.:

Žalia grikių ir avokadų košė

Omleto suktinukai su antiena ir kinišku padažu

Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė

Crostini su artišokais

Suvožtiniai su halloumi sūriu

Keptas Camembert sūris

Skrebučiai (bruschetta) su migdolų užtepu (frangipane) ir kriaušėmis

Namuose kepti kaštainiai

Fiori di zucca fritti – aliejuje virti cukinijų žiedai

Bruschetta su cukinijomis, mozzarella ir namine alyvuogių tyre (itališkas skrudintos duonos užkandis)

Bruschetta su avokadais ir pomidorais (itališkas skrudintos duonos užkandis)

Prancūziški skrebučiai

Fritatta (itališkas omletas) su špinatais ir fetos sūriu

Užtepai, kremai, padažai:

Humusas su burokėliais

Užtepėlė su artišokais

Alyvuogių ir figų tapenade

Špinatų pesto

Žaliasis pesto

Gražgarsčių tyrė (užtepas)

Naminis varškės kremas

Naminė alyvuogių tyrė (pâté)

Sicilietiškas pesto

Salotos su lasisomis, grazgarstemis ir greipfrutaisSalotos:

Lietuviška panzanella

Salotos su lašišomis, gražgarstėmis, greipfrutais

Ridikėlių salotos su mėtomis ir kepta feta

Vištienos salotos su ridikėliais ir apelsinais

Trijų sūrių salotos

Kedgeree (rūkytos skumbrės, ryžių ir kario salotos)

Gaivios pavasarinės salotos su saldžiarūgščiu užpilu

Panzanella (itališkos salotos su daržovėmis ir duona)

Salotos su makaronais, daržovėmis, žolelėmis ir fetos sūriu

Viduržemio jūros virtuvės salotos su keptu halloumi sūriu

Graikiškos salotos su marinuotu fetos sūriu

Kaimiškos graikiškos salotos

Insalata Caprese su marinuotu mozzarella sūriu (itališkos salotos)

Blynai:

Čirviniai blynai su rikota

Šviežių bulvių kepsneliai su varškės sūriu ir žalumynais

Švilpikai

Lietiniai su varške ir braškių užpilu

Polpettes – graikiški virtų bulvių kepsneliai su feta ir žalumynais

Morkų blyneliai su riešutais

Crêpes (lietiniai) su mascarpone/varškės įdaru ir apelsinais

Kepsneliai su sūriu ir garstyčiomis

Avinžirnių kepsneliai

Rupių miltų blynai su avižiniais dribsniais ir obuoliais

Blynai su varške, kokosų pienu ir slyvomis

Žemaičių blynai

Kukurūzų miltų blynai

Rupių miltų blynai su avižiniais dribsniais ir bananais

Blyneliai su ricotta sūriu

Virtinukai:

Virtinukai su mėlynėmis

Vengriški virtinukai su slyvomis

Malfatti (itališki virtiniai su špinatais ir ricotta pomidorų bei bazilikų padaže)

Fagottini di formaggio di capra con timo (itališki fagottini virtinukai su ožkos sūriu ir čiobreliais)

Virtinukai su mėlynėmis ir vyšniomis

Virtinukai su sūriu

Itališki virtinukai tortelli su ricotta ir špinatais bei sviesto ir šalavijų padažu

Tortelli di zucca (itališki virtinukai su moliūgais)

Makaronai, lazanija, picos, rizotai:

Makaronai su gorgoncolos ir rozmarinų padažu

Rizotas su kaštainiais ir gorgoncola

Makaronų kriauklelės su trimis sūriais ir dešrelėmis pomidorų padaže

Pica su bulvėmis, bri ir žolelėmis

Naminiai makaronai

Lazanija su cukinijomis, pomidorais ir rikota (vegetariška)

Pizzette (mažos itališkos picos)

Saldus makaronų apkepas su obuoliais

Spagečiai su šviežiais baravykais ir voveraitėmis

Spagečiai su pomidorų, bazilikų ir česnakų padažu

Spaghetti al pesto alla siciliana (makaronai su sicilietišku pesto padažu)

Pizza lavašo stiliumi (pica, kurios pagrindas – lavašo duona)

Tagliatelle su avinžirniais ir saulėje džiovintais pomidorais

Lasagna

Kriauklelės su ricotta sūriu ir špinatais

Sriubos:

Topinambų sriuba su žaliuoju pesto

Žiedinių kopūstų sriuba su kamamberu

Vištienos maltinukų sriuba su kuskusu

Tailandietiška vištienos sriuba

Šaltibarščiai

Burokėlių ir pomidorų sriuba

Trinta morkų, lęšių ir apelsinų sriuba su cinamoniniais skrudinukais

Acquacotta (itališka pomidorų ir duonos sriuba su kiaušiniais)

Moliūgų ir morkų sriuba su kokosų pienu

Gazpacho (šalta ispaniška daržovių sriuba)

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba

Svogūnų sriuba

Rudeniška daržovių sriuba

Trinta morkų sriuba su medumi

Greita žalių daržovių sriuba su pesto padažu ir ravioliais

Kreminė cukinijų ir miežinių kruopų sriuba

Minestrone veloce con tortellini al formaggio (itališka daržovių sriuba su sūriu įdarytais virtinukais)

Moliūgų sriuba

Greitoji sūrio sriuba

Apkepai, troškiniai:

Makaronų apkepas su baklažanais

Varškės apkepas

Airiškas troškinys

Parmigiana (itališkas apkepas su baklažanais, pomidorų padažu ir sūriu)

Jautiena, troškinta aluje (belgiškas troškinys)

Troškinys su mėsa ir daržovėmis

Saldus apkepas su makaronais ir obuoliais (pasticcio dolce)

Baklažanų, cukinijų ir sūrių apkepas

Greitasis vištienos čili troškinys

Vegetariškas karis (rytietiškas daržovių troškinys)

Ratatouille su polenta (tautų draugystė: prancūziškas daržovių troškinys su itališka kukurūzų koše)

Mėsos patiekalai:

Jautienos ragu

Vištienos kepsnys su pistacijomis

Orkaitėje keptas viščiukas

Vištiena su bulvių ir moliūgų koše

Su vynuogėmis keptos dešrelės

Vištiena su levandomis ir medumi

Jautiena, troškinta aluje (belgiškas troškinys)

Troškinys su mėsa ir daržovėmis

Vištienos filė su grietinėlės ir pesto padažu

Kreminė vištiena su pesto padažu ir mascarpone sūriu

Greitasis vištienos čili

Ryžiai su vištiena, vyšniomis ir pistacijomis

Bisteeya (sotus marokietiškas vištienos pyragas)

DSC_5119 Duona:

Brioche su šeivamedžio žiedais

Duona, kurios nereikia minkyti

Airiška sodos duona (soda bread)

Schiacciata con l’uva. Toskanietiška duona su vynuogėmis (ir čiobreliais)

Mielinės pynutės (brioche) su abrikosais ir šokoladu

Duona su karamelizuotais svogūnais ir alyvuogėmis

Eliopita (graikiška duona su alyvuogėmis ir rozmarinais)

Duona su morkomis ir graikiniais riešutais (soda bread)

DSC_4531Nesaldūs pyragai:

Burokėlių, žolelių ir sūrio galette

Farinata: avinžirnių miltų paplotėlis su graikiniais riešutais, cukinijomis ir rozmarinais

Pyragas su orkaitėje keptomis daržovėmis, feta ir rikota

Pyragas su keptais pomidorais, sūriu ir bazilikų padažu (pesto)

Prancūziškas pyragas (quiche) su špinatais ir ožkos sūriu

Bisteeya (sotus marokietiškas vištienos pyragas)

Sotus pyragas su cukinijomis, bulvėmis ir pomidorais

Saldūs pyragai:

Braškių pyragas su maskarpone ir irisais

Galetė su vyšniomis, persikais, morengais

Paris-Brest (prancūziška plikytos tešlos riestė su riešutiniu kremu)

Cinamoninis Kalėdų vainikas

Bemiltis pyragas su kaštainiais

Itališkas obuolių pyragas iš Bolzano regiono

Tarte tatin su baklažanais

Varškės keksas su raudonaisiais serbentais, rozmarinais ir čiobreliais

Kakavos keksas su kriaušėmis

Varškės keksas su obuoliais

Keksas su uogiene

Galetė (galette) su obuoliais ir kriaušėmis

Pyragas su slyvomis

Šokoladainis (brownie)

Ragaišis su varške

Beveik sveikuoliškas pyragas su kriaušėmis, migdolais ir tahini (be kiaušinių, sviesto ir cukraus)

Kakavinis pyragas su citrininiu kremu

Štolenas (stollen) – mielinis pyragas su džiovintais vaisiais

Mielinis aguonų vyniotinis

Marcipaninis pyragas su obuoliais ir avietėmis

Pyragas su trešnėmis ir baltuoju šokoladu

Pyragas su kava ir lazdyno riešutais

Kukurūzų kruopų (polenta) pyragas su riešutais ir šokolado gabalėliais

Bara brith arba velsietiškas pyragas su džiovintais vaisiais (meduolis)

Pyragas su obuoliais ir gervuogėmis (prancūziška galette)

Abrikosų pyragas su marcipanais

Biskvitinis obuolių pyragas

Pyragas su ricotta, apelsinais, kedro riešutais ir pikantišku sirupu

Šokoladinis debesų pyragas

Varškės pyragas

Citrinų, jogurto ir čiobrelių pyragas

Šokoladinis tortas be miltų

Morkų tortas su mascarpone sūrio glaistu

Pyragas su karamelizuotomis kriaušėmis Kalėdoms

Apelsinų ir migdolų pyragas be miltų

Figų ir polentos pyragas (itališkas figų ir kukurūzų kruopų pyragas)

Baklava (graikiškas pyragas su riešutais)

Il bustrengo (itališkas kukurūzų kruopų pyragas)

Milopita (graikiškas obuolių pyragas)

Morkų ir ananasų pyragas

Citrininis jogurtinis manų kruopų ir migdolų pyragas

Apple crumble (angliškas trupininis obuolių pyragas)

Sūrio pyragai (cheesecakes):

Citrininis sūrio pyragas su cinamoniniais rabarbarais

Karamelinis sūrio pyragas

Šokoladinis sūrio pyragas

Tiramisu sūrpyragis (tiramisu + cheesecake)

Obuolių ir sūrio pyragas

Moliūginis šokoladainis (brownie + cheesecake)

Sūrio ir varškės pyragas su džiovintų vaisių, uogų ir riešutų įdaru (mincemeat)

Sūrio pyragas su vyšniomis

Sūrio pyragas, kurio nereikia kepti

Varškės pyragas su mėlynėmis

Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu

Tortai:

Šokoladinis raw tortas su kokosų pieno grietinėle

Kuršėnų vyniotinio tortas su mandarinais

Tortas su morengais

Šokoladinis (beveik) tortas su vyšniomis ir rikota

Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis

Lietinių tortas su citrininiu ir kokosiniu kremais (lemon & coconut curd)

Meduolinis tortas (arba meduolis su puriu grietinėlės ir grietinės sluoksniu)

Bandelės, riestainiai, spurgos, pyragėliai:

Citrininiai pyragaičiai

Bandelės su aguonomis ir čiobrelių sirupu

Skruzdėlynai

Semlor – švediškos kardamoninės Užgavėnių bandelės su marcipanais

Angliškos bandelės su kriaušėmis ir šokoladu

Trapios tešlos pyragėliai su uogienėmis

Pusryčių bandelės su braškėmis ir bazilikais (scones)

Kūčiukai

Avižiniai kvadratėliai su bananais. Be miltų

Riestainėliai

Lietuviškos varškės spurgos

Itališkos spurgos su ricotta ir medumi

Angliškos pusryčių bandelės (scones)

Cinamoninės bandelės

Pyragėliai su Nutella

Portugališkas pyragėlis puodelyje per 3 min.

DSC_1540Keksiukai:

Morkų keksiukai su sūrio glaistu

Keksiukai (muffins) su spanguolėmis ir saldžiu sūriu

Šokoladiniai keksiukai (muffins) su kriaušėmis

Nekepti pyragai:

Tinginys su varške

Braškių tortas

Sūrio pyragas, kurio nereikia kepti

Varškės pyragas su mėlynėmis

Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu

Tiramisu

 

Saldi duonelė:

Morkų ir Briuselio kopūstų duonelė

Moliūgų duonelė su cinamoniniu sūrio įdaru

Bananų duonelė

Cukinijų duonelė

 

Sausainiai:

Vaniliniai morengai

Sausainiai su juodųjų serbentų lašeliais

Imbieriniai sausainiai

Trapūs sausainiai su bazilikais

Sviestinės širdelės su braškių uogiene

Amaretti (itališki migdoliniai sausainėliai)

Imbieriniai sausainėliai

Itališki sausainiai-džiūvėsėliai cantucci su migdolais ir pistacijomis

Kokosiniai sausainiai (macaroons)

Avižiniai sausainiai

Sveikuoliai

Migdoliniai biscotti (itališki sausainiai)

Saldainiai:

Baltojo šokolado triufeliai

Triufeliai su marcipanais

Triufeliai

Juodojo ir baltojo šokolado saldainiai (fudge)

Desertai:

Sluoksniuotas vyniotinio, želė ir uogų desertas

Braškių ir maskarponės desertas

Eton Mess su braškėmis ir jogurtu

Juodos duonos trupinių desertas

Desertas su avietėmis (trifle)

Indiškas morkų pudingas su pistacijomis (gajar halwa)

Pavlova su pistacijomis (morengas su pistacijomis, puoštas plakta grietinėle ir uogomis)

Cassata (itališkas ledų ir grietinėlės desertas)

Šokoladinis pudingas

Kepti persimonai su pistacijomis, medumi ir cinamonu

Panna cotta

Apelsinų pudingas

Ryžių pudingas

Kondensuotame piene troškinti bananai su medumi ir graikiniais riešutais

Orkaitėje kepti obuoliai su riešutais ir kondensuotu pienu

Pascha (velykinis slaviškas varškės desertas)

Saldūs gėrimai:

Karštas šokoladas su levandomis

Karštas belgiškas šokoladas

Frappé (graikiška tirpi šalta kava su pienu ir ledukais)

Karštas baltasis šokoladas

Ledai:

Grietininiai ledai su avietėmis

Indiškos arbatos (chai) ledai

Ledai su alyvuogių aliejumi

Graikiško jogurto ledai su pistacijomis

Gervuogių ledai

Avokadų ledai

Rabarbarų šerbetas

Uogienės, kremai, marinavimas:

Braškių, rabarbarų ir šeivamedžių žiedų uogienė

Slyvų ir bazilikų uogienė

Morkų ir apelsinų marmeladas

Adžika

Citrininis kremas (lemon curd)

Namuose marinuoti saulėje džiovinti pomidorai ir feta

Obuolienė su bananais

Rabarbarų, gervuogių ir apelsinų uogienė

Apelsinų marmeladas

Pagardai:

Pikantiški persikai

Po vakarienės:

Mano Knyga

Apie įkvėpimą ir maisto fotografiją

Keksiukai & kava: debesiškos vasaros sutiktuvės

Kulinarinė TV kelionė: Two greedy Italians

Filmo apžvalga: A good year (Geri metai)

Filmo apžvalga: Pranzo di ferragosto (Rugpjūčio šventė)

Romano apžvalga: Sharon Owens. Arbatinė Šilkmedžių gatvėje

58 duonos ir žaidimų virtuvės tiesos

Kelionės, įspūdžiai:

Žiupsnis Provanso: Marselis

Pažintis su Londono maisto turgumis: Broadway, Borough ir Greenwich

Istburnas (Eastbourne)

London Foodies Festival: maisto šventės įspūdžiai

Venecija

Braitonas (Brighton). Velykos

Baltarusija

Kreta

Naudingi patarimai:

Kaip apkepinti ir nulupti papriką

Kaip pagaminti frangipane (migdolinį įdarą)

Kaip pakepinti kaštainius

Kaip paruošti trapią tešlą

Kaip paruošti apelsiną pudingui

Save