ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu

Labai gardžios ir pavasariškai paprastos salotos. Jokiais būdais neatsisakyk šviežių mėtų – čia jų gaivumas itin tinka ir puikiai dera su sūria feta, traškiais ridikėliais, aštrokais svogūnų laiškais ir švelniais agurkais.

Dar vienas mielas atradimas – orkaitėje kepta feta, pagardinta žiupsniu čiobrelių, česnaku, apšlakstyta citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Pasistenki sūrio neperkepti – aukštoje temperatūroje jis ima po truputį lydytis, tad kepti pakaks tol, kol viršus ims vos gelsti.

Šių salotų galėčiau suvalgyti už du. Tikrai. O likusias gaivias daržovių sultis, sumišusias su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, sudažyti dar keliomis papildomomis riekėmis šviežutėlio prancūziško batono arba čiabatos.

Tobulas paprastumas.

~ ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu ~

dviems:

ryšelis ridikėlių (15-20 galvučių)

2 agurkai

ryšelis svogūnų laiškų

šviežių plokščialapių petražolių ir mėtų

200 g fetos sūrio

1 arb. š. džiovintų čiobrelių

1 česnako skiltelė

šlakelis citrinos sulčių

1 valg. š. tyro alyvuogių aliejaus

šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį

Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustyk plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkink.

Daržoves sudėk į dvi gilias lėkštes, įdėk petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišyk.

Fetos sūrį padėk į nedidelę kepimo formą, pabarstyk čiobreliais, užspausk česnako skiltelę, pašlakstyk aliejumi, citrinos sultimis, pabarstyk pipirais.

Iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepk 10-15 minučių, kol sūrio viršus gražiai pagels.

Salotas pašlakstyk trupučiu citrinos sulčių, aliejaus, pagardink pipirais ir žiupsneliu druskos.

Fetą perpjauk perpus, po gabalėlį uždėk ant salotų ir nedelsdamas patiek.

Ridikeliu salotos su kepta feta

Skanaus!

Daugiau ridikėlių:

Vištienos salotos su ridikėliais ir apelsinais

Gaivios pavasarinės salotos

Pasidalinkite:

4 Comments

Add Yours
  1. 4
    Odeta

    Vava aš ir norėjau paklausti kiek ilgai ir kokioje temperatūroje kepi Fetos sūrį…man sunku ją sugaudyti, kad nesugumėtų:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *