migdolinis morkų ir apelsinų pyragas

Viduržiemis kvepia apelsinais.

Dabar jie patys skaniausi – sultingiausi ir saldžiausi. Ypač raudonieji, kurių atsiranda tik baigiantis sausiui.

Buvau labai pasiilgusi apelsininių natų morkų pyrage. Bet ne tame dideliame ir storame amerikietiškame, padengtame kremu. Subtilus itališkas torta Camilla išpildo visus lūkesčius. Čia puikiai dera morkos, malti migdolai ir apelsinų sultys, o smagiausia, kad pyrago tešlą galima susiplakti… kokteilinėje. Kaip kokteilį!

Jokių nutarkuotų pirštų ir krumplių, švarus darbas.

O pyragas puikus. Drėgnas ir gardus net ir kitą dieną. Jei norėsite švelniai rausvo glajaus, jį ruoškite iš raudonųjų apelsinų sulčių.

R E C E P T A S

MIGDOLINIS MORKŲ IR APELSINŲ PYRAGAS

10 gabalėlių / per 1 val. 

pyragui: 

250 miltų

60 g maltų migdolų

3 šaukštelių kepimo miltelių

140 g cukraus

250 g morkų

60 ml apelsinų sulčių

1 apelsino smulkiai tarkuotos žievelės

80 ml augalinio ar kitokio pieno

40 g saulėgrąžų arba rapsų aliejaus

2 kiaušinių

glajui:

cukraus pudros

apelsinų sulčių

1. Miltus, maltus migdolus, kepimo miltelius, cukrų sumaišyk dideliame dubenyje.

2. Paruoštas morkas pasmulkink mažesniais gabalėliais ir drauge su apelsinų sultimis, žievele, pienu ir aliejumi sutrink kokteilinėje. Turi pavykti kokteilio konsistencijos masė.

3. Ten pat įmušk ir įplak kiaušinius.

4. Skystą masę supilk į miltus ir išmaišyk šluotele.

5. 20 cm skersmens kepimo formą patepk sviestu ir supilk tešlą.

6. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepk 40-50 min. Ar pyragas iškepė, patikrink mediniu smeigtuku.

7. Glajui sumaišyk cukraus pudrą su šlakeliu apelsinų sulčių ir apliek atvėsusį pyragą.

Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *