žalieji špinatų ir krapų lietiniai

Jei dar nematėt, kas savaitę trečiadieniais labai greitų ir gardžių (trunkančių pagaminti iki 30 min.) pietų ir vakarienių receptais dalijuosi DELFI. Rodau tai, ką valgome mes, kartais kiek pastilizuoju, kartais dalijuosi grynu produktu. Užsukit, įdomu, ką manot, ar bandėt, ar patiko, galbūt ką nors keitėt?  Kiekvienam kūrėjui atgalinis ryšys svarbus, aš jokia išimtis.

Po reklaminės įžangos toliau paplėtosiu greito ir skanaus maisto temą. Lietiniai! Juos tikrai visi esate kepę, be abejo, tik saldžius, tiesa? Turiu visiškai fantastišką žalių lietinių idėją. Kadaise tokius jau esu kepusi žurnalui, receptas jame ir liko, nes tuo metu laukiausi ir visas įtartinai žalias ir įtartinai kvepiantis maistas kėlė nekokių asociacijų. Netgi nuotraukose, todėl jas teko suarchyvuoti, kad netyčia naršydama jų nerasčiau – būna ir taip.

Praėjo keleri metai ir voila, grįžtu su viešu receptu. Tiesa, kiek adaptuotu ir dar skanesniu.

Špinatai + krapai + vytintas kumpis + keptas kiaušinis = šiam deriniui jei ir gebėsite atsispirti, patys ir būsite kalti. Labai skanu, labai dera ir labai gerai.

Krapų jokiu būdu nepraleiskite – kaip jie čia tinka! Pakaks kelių šakelių, kad šiaip jau visai paprastas blynų skonis pakylėtų keliais skonio laipteliais. Tešlą lietiniams patogiausia ruošti kokteilinėje – ir plauti indų reikės mažiau. Blynų visai nebūtina įdaryti – jie visiškai puikūs vieni patys karšti su gabalėliu sviesto, bet jei norėtumėt sotesnio patiekalo, kaiskit orkaitę ir traukit kumpį bei kiaušinius. Man čia skaniausias serrano kumpis, jei gerai pamenu, naudojau ir šiek tiek kietojo sūrio, bet jis nėra būtinas, lietiniai, kumpis, keptas kiaušinis puikiai groja vienu smuiku.

RECEPTAS

ŽALIEJI ŠPINATŲ IR KRAPŲ LIETINIAI

10-12 lietinių per 20 minučių

200 ml pieno

60 g graikiško jogurto

60 g šviežių špinatų

kelios šviežių krapų šakelės

2 kiaušiniai

80 g miltų

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių.

Pieną, jogurtą, špinatus ir krapus sudėk į maisto smulkintuvą ir sutrink iki kokteilio konsistencijos.

Sudėk kiaušinius ir darsyk išplak. Suberk miltus, pasūdyk, įberk pipirų ir dar kartą suktelk rankenėlę, kad susidarytų vientisa tešla.

Keptuvėje įkaitink aliejaus. Pilk po samtelį tešlos, pakilnodamas keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.

Kepk maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės.

Į kepimo skardą įtiesk popieriaus. Dėk po blyną, kumpio juostelę, įmušk kiaušinį ir LABAI greitai užlenk kraštelius.

Kepk apie 10 minučių arba tol, kol kiaušinis iškeps taip, kaip norisi.

Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *