Kiekvienas žinome savų šildymosi būdų.
Namie šalta. Trejos poros kojinių, vilnonis megztinis, daug arbatos. Atidaryta įkaitinta orkaitė vietoj šildytuvo. Kiek per daug laiko duše. Kepami pyragai, jaukūs pledai, šokiai pagal random radijo dažnį, kas dar? Turbūt sriubos, troškiniai su čiliais, iš esmės bet kas, kas šildo iš vidaus ir išorės, beminant takus prie viryklės.
Šiandien mano tas takas ėjo aplink spurgas. Rikotos, varškės, turbūt nedidelis skirtumas. Gal tik tiek, kad rikota švelnesnė, be gumuliukų, todėl ir spurgos glotnios, maži kąsneliai. Dabar, po visko, galvoju, kad norėčiau jų šiltų, įdarytų šokolado kremu.
Taip, dar karštas šokoladas. Arba latė su vaizdu pro langą.
R E C E P T A S
RIKOTOS SPURGOS
apie 30 spurgų
250 g rikotos
2 šaukštai cukraus
2 kiaušiniai
žiupsnis vanilinio cukraus
10 šaukštų miltų
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
aliejaus virti
Rikotą išsuk su cukrumi, kiaušiniais ir vanile.
Miltus sumaišyk su kepimo milteliais.
Suberk juos į rikotą ir užmaišyk tešlą. Ji turėtų būti tirštoka, jei atrodys per skysta, įberk dar miltų. Tinkama konsistencija tokia, kai šaukštu pakabinęs tešlos gali iš jos drėgnomis rankomis suvolioti spurgą. Per skysta tiesiog velsis tarp delnų.
Įkaitink aliejų. Ugnį sumažink iki vidutinės. Savo indukcinėj iš devynių lygių renkuosi penktą. Šis etapas svarbus – per didelis karštis spurgą tik apkeps, vidus liks žalias.
Drėgnu šaukšteliu kabink tešlos ir drėgnomis rankomis padaryk rutuliuką.
Dėk į aliejų. (Geriausia, kai jų puode ne per daug, kad pačios galėtų vartytis.) Kai parus, trauk ant popierinių rankšluosčių nudžiūti ir barstyk cukraus pudra.