salotos su pitos duona ir sūriu

Esu tas žmogus, kuris pomidorus, agurkus ir ridikėlius valgo kiaurus metus. Žinau visas tas kalbas apie popierinį žieminių daržovių skonį (tik tie, kurie taip sako, tikrai nėra ragavę popieriaus), bet daugelis šitaip sakančių nustebtų, kokių visiškai puikių pomidorų žiemą galima rasti šiais moderniais laikais (o apie tai, kur jie užauginti ir kiek kelio nukeliavo paprastai bamba tie, kurie net ir sezono metu pomidorus perka parduotuvėse – lenkiškus ar, taip, lietuviškus, bet tikrai tikrai neįtikėtinai blogus, čia jau net aš sutinku, gryną pornografiją pomidoro pavidalu).

Turiu taisyklę valgyti tai, ką noriu, net ir nesezoninių norų metu. Todėl ir salotas su pomidorais, agurkais ir ridikėliais taisausi tada, kai pajuntu poreikį. Šios visiškai paprastos: turėjau to gardžiojo sūrio, radau pirkti pitų, gaila, tik vėliau supratau, kaip čia būtų tikęs humusas. Jei gaminsit, įtraukit ir jį į maisto produktų sąrašą.

RECEPTAS

2-3 porcijos / per 10 minučių

1 pitos duonelė (arba tortilija, arba lavašas)

4 pomidorai

1/2 agurko

1 raudonasis svogūnas

ridikėlių

alyvuogių aliejaus su žolelėmis

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

mėgstamų žolelių

sūriui:

paruošto sūrio

maltų riešutų ir sėklų mišinio (gaminau iš kepintų moliūgų, saulėgrąžų sėklų ir druskos, žiupsnelio kario)

česnako skiltelės

1. Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių. Į kepimo skardą sudėk suplėšytą gabalėliais pitą, patepk aliejumi, pabarstyk druska.

2. Kepk apie 4 min., kol taps traški. Sek laiką!

3. Paruošk sūrio rutuliukus: sūrį ištrink su išspausta česnako skiltele ir žiupsneliu druskos, formuok rutuliukus, apvoliok maltose sėklose ir prieskoniuose.

4. Daržoves supjaustyk, sudėk į dubenis kartu su pita, žolelėmis ir sūriu. Pašlakstyk aliejumi.

Dar daugiau įkvepiančių istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *