ir vegetarams

bulviniai blynai su lašiša ir ikrais

Jei mane sekate instagrame, žinote, kad dirbu spaudoje, o žurnale LAIMĖ kuruoju kasmėnesinę maisto rubriką. Temų galvojimas, receptų testavimas, stilizavimas ir fotografija – darbas, kuris iš tiesų net ne darbas, o vienas didelis (ir skanus) malonumas. Maistas ir jo fotografija – sritis, į kurią dar prieš penkerius metus nemaniau, kad pulsiu stačia galva. Gyvenimas įdomus dalykas.

Kai šiuos blynus iškepiau pernykščio rudens numeriui, jie buvo visiškas namų hitas. Nė kiek nesumeluosiu – kartojome kas savaitę (ir po kelis kartus) mėnesį.

Stambiai tarkuotų bulvių blynai su rozmarinais, čiobreliais ir kietuoju sūriu, patiekiami su lengvai pamarinuotais svogūnais, sūdyta lašiša, krapais, grietine ir ikrais :) Negali būti neskanu.

RECEPTAS

6 dideli blynai

Gaminti 30 min.

1 nedidelis raudonasis svogūnas,

1 šaukštas citrinų sulčių,

druskos,

500 g šviežių bulvių,

po 1 šaukštelį smulkintų rozmarinų ir čiobrelių lapelių,

3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio,

2 kiaušiniai,

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,

sūdytos lašišos, krapų, ikrų ir grietinės patiekti.

 

1. Svogūną supjaustyk plonais griežinėliais, užpilk citrinų sultimis, įberk druskos ir palik, kol ruoši blynus.

2. Bulves stambiai sutarkuok. Sudėk į marlę ir nuspausk kuo daugiau sulčių. Tarkius sukrėsk į dubenį.

3. Sudėk žoleles, tarkuotą sūrį, įmušk kiaušinius, pasūdyk, pagardink pipirais. Išmaišyk.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepk 6 blynus. Patiek su svogūnais, sūdytos lašišos gabalėliais, krapais, ikrais ir grietine. Kepdamas pirmus kartus, sek laiką, nes stambūs tarkiai ilgiau kepa.

Receptas publikuotas žurnale LAIMĖ.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

2 thoughts on “bulviniai blynai su lašiša ir ikrais

Leave a Reply