Jei mane sekate instagrame, žinote, kad dirbu spaudoje, o žurnale LAIMĖ kuruoju kasmėnesinę maisto rubriką. Temų galvojimas, receptų testavimas, stilizavimas ir fotografija – darbas, kuris iš tiesų net ne darbas, o vienas didelis (ir skanus) malonumas. Maistas ir jo fotografija – sritis, į kurią dar prieš penkerius metus nemaniau, kad pulsiu stačia galva. Gyvenimas įdomus dalykas.
Kai šiuos blynus iškepiau pernykščio rudens numeriui, jie buvo visiškas namų hitas. Nė kiek nesumeluosiu – kartojome kas savaitę (ir po kelis kartus) mėnesį.
Stambiai tarkuotų bulvių blynai su rozmarinais, čiobreliais ir kietuoju sūriu, patiekiami su lengvai pamarinuotais svogūnais, sūdyta lašiša, krapais, grietine ir ikrais :) Negali būti neskanu.
RECEPTAS
6 dideli blynai
Gaminti 30 min.
1 nedidelis raudonasis svogūnas,
1 šaukštas citrinų sulčių,
500 g šviežių bulvių,
po 1 šaukštelį smulkintų rozmarinų ir čiobrelių lapelių,
3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio,
2 kiaušiniai,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
sūdytos lašišos, krapų, ikrų ir grietinės patiekti.
1. Svogūną supjaustyk plonais griežinėliais, užpilk citrinų sultimis ir palik, kol ruoši blynus.
2. Bulves stambiai sutarkuok. Sudėk į marlę ir nuspausk kuo daugiau sulčių. Tarkius sukrėsk į dubenį.
3. Sudėk žoleles, tarkuotą sūrį, įmušk kiaušinius, pasūdyk, pagardink pipirais. Išmaišyk.
4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepk 6 blynus. Patiek su svogūnais, sūdytos lašišos gabalėliais, krapais, ikrais ir grietine. Kepdamas pirmus kartus, sek laiką, nes stambūs tarkiai ilgiau kepa.
Receptas publikuotas žurnale LAIMĖ.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: