Visos dienos vėl supanašėjo. Po atostogų ar smagių savaitgalių visada taip. Žadintuvas, dušas, būtinai susiglamžęs sijonas, stebuklingai, kaip ir kasryt, dingusios šukos, alkanas katinas po kojomis. Vėluojantis autobusas su tais pačiais veidais, pasivaikščiojimas iki darbo ir suolelis pakeliui priešais Katedrą pasimėgauti trumpais ankstyvos saulės bučiniais. Labas rytas, kavos, arbatos, obuolio?:)
Aukštais laiptais nukaukšintys batelių kulniukai, trinktelėjusios durys, keli mostai ranka atsisveikinant. Lėti žingsniai gatvelėmis – aplinkinėmis ir mylimiausiomis. Pasimatymas ant Trakų/Vokiečių kampo ir šilto maisto garuojanti lėkštė. Pokalbis, juokas, žvilgsniai. Arba suolelis prancūzparky, ten, greta beprotiškos citrinos spalvos žiedais pavasarį apsipilančio krūmo. Knygos puslapiai, plazdantys vėjyje. Istorijos apie gražų gyvenimą. Arba mažos krautuvėlės su paslaptingomis ir spalvingomis lentynėlėmis. Stiklainiukais, dėžutėmis, maišeliais, ryšulėliais. Kiekvieną paliesti, kai kuriuos susidėti į krepšelį.
Vakarienė. Kaskart kita, nes aš nemėgstu gaminti to paties antrą sykį. Trečią – tikrai. Nebent po pusmečio ar užsispyrus fantazijai. Išskyrus graikiškas salotas, mylimiausius blynus, itališką troškinį, stebuklingą pyragą, dar šį bei tą ir avinžirnių kepsnelius, kurių negalima neįsimylėti pirmą kartą paragavus.
~~~
~ avinžirnių kepsneliai ~
1 1/4 stiklinės džiovintų avinžirnių, išmirkytų per naktį ir išvirtų arba tiek pat konservuotų
1 vidutinio dydžio svogūnas
3 česnako skiltelės
2 šaukšteliai maltos kalendros
2 šaukšteliai malto kumino
1 1/2 šaukštelio ciberžolės
2-3 maži džiovinti čili pipiriukai arba žiupsnelis aitriosios paprikos
2-3 šaukštai tiršto jogurto
1 kiaušinis (lengvai išplaktas)
1/2 stiklinės avinžirnių miltų (plius papildomai)
druskos
mėgstamo aliejaus kepti
Avinžirnius susmulkink maišytuvu. Kadangi maniškis mažylis staigiai užsikemša, daug patogiau juos sutrinti bukuoju kočėlo galu :)
Nedidelėje keptuvėje įkaitink aliejų, jame pakepink susmulkintą svogūną ir sutrintas česnako skilteles, kol lengvai pagels. Suberk kuminą, kalendrą, ciberžolę, smulkintus čili pipirus (aitriosios paprikos miltelius), pamaišyk apie minutę ir nukelk nuo ugnies.
Į avinžirnius sudėk su prieskoniais kepintus svogūną ir česnako skilteles, jogurtą, pasūdyk. Jei tešla pasirodys skystoka formuoti kepsnelius (ypač naudojant konservuotus avinžirnius), įberk kelis šaukštus avinžirnių miltų.
Drėgnomis rankomis formuok kepsnelius, juos sutepk kiaušinio plakiniu, pavoliok avinžirnių miltuose ir kepk įkaitintame aliejuje po minutę-kitą kiekvieną pusę.
Skanu su jogurtu arba grietine. Arba daržovių salotomis. Nedideli pyragėliai brūkšnelis kepsneliai skanūs ir šalti.
P.S. iš nurodyto produktų kiekio pavalgau sočiai aš viena arba lengvai užkandame dviese :) Dėl to, jei šeimyna didesnė, siūlau produktų dvigubinti.
Skanaus!