sluoksniuotas sūrio, vyniotinio ir uogų desertas

Kai manęs klausia, kodėl ėmiau rašyt maisto blogą, kaskart sukuriu naują istoriją. Sakau sukuriu, nes iš tiesų tikrųjų motyvų nepamenu. O ir koks skirtumas, kokia ta tikroji tiesa. Man tiesiog visada patiko valgyti. Ir dabar sakau, kad esu geresnė valgytoja nei gamintoja. Ir iki šiol galvoju, kad tam, kad paruoštum šį tą skanaus, nereikia virtuvėj užsibūt pusdienį. Jei ir jūs taip galvojat, šitas receptas – jums.

Naminio maisto puristai vyniotinį gali pasigaminti patys, nuosaikesnieji – tokie, kaip aš – nesivargina ir jo nusiperka. Toliau laukia dar du darbai. Na, gerai, trys. Darbeliai. Paruošti želė. Paruošti uogų padažą. Paruošti sūrio ir grietinėlės kremą. O tada – grynas malonumas viską sukrauti į vieną indą ir paslėpt šaldytuve.

Ir sutikti Velykas be panikos.

6-8 porcijos

1/2 pakelio aviečių želė

100 g aviečių

padažui:

250 g šaldytų uogų (braškių, aviečių, vyšnių ar pan.)

cukraus (pagal skonį)

kremui:

150 ml riebios grietinėlės

2 šaukštai cukraus pudros

200 g grietinėlės sūrio (cream cheese)

300 g Kuršėnų vyniotinio

Želė ištirpink 180 ml karšto vandens.  Palauk, kol atvės, supilk į stiklinį indą. Sudėk avietes. Statyk į šaldytuvą, kad sustingtų.

Šaldytas uogas sudėk į prikaistuvį. Kaitink, kol ištirps ir užvirs. Pagal skonį įdėk cukraus. Sumažink ugnį iki lėtos ir virk 5-10 minučių, kol uogos sukris. Nukelk nuo ugnies, palik visiškai atvėsti. Jei reikia, sutrink blenderiu.

Grietinėlę išplak su cukraus pudra iki standumo. Sūrį išsuk šaukštu ir sumaišyk su grietinėle.

Vyniotinį supjaustyk riekelėmis.

Ant sustingusios aviečių želė vieną greta kitos dėk vyniotinio riekeles. Sukrėsk pusę grietinėlės ir sūrio kremo. Užpilk puse uogų padažo. Dėk antrą vyniotinio riekelių sluoksnį, paskirstyk visą padažą ir grietinėlės bei sūrio kremą.

Laikyk šaldytuve 3 valandas, geriausia – per naktį.

Puošk uogomis, pudruok cukraus pudra.

P.S. Vietoj šaldytų uogų tinka ir šviežios. Tik gaminant padažą reikės įpilti pusę stiklinės vandens.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *