maisto fotografija

jautienos didkepsniai su daržovėmis ir chimichurri pagardu

Velykoms esu kiek abejinga. Nesu religinga, todėl jos man neturi didesnės prasmės – tik dar vienas ilgesnis savaitgalis ir laikas kartu, kaip ir Kalėdos. Šeima, namai, skanus maistas, jei leidžia oras – pasivaikščiojimai gamtoje. Jokios skubos, ramybė, gražus gyvenimas.

Valgyt skaniai norisi ne vien per šventes :) Šie didkepsniai kuo puikiausiai tinka ir Velykoms, ir šiaip skaniam sekmadieniui, kai prireikia šio to ne visai kasdieniško. Laiko sąnaudos nedidelės – mėsą reikės marinuoti pernakt, o kitą dieną prieš pat pietus iškepti taip, kaip mėgstate. Daržoves pasiruoškite anksčiau ir imkite virti sudėję kepti didkepsnius, o pagardą pasigaminkite šiek tiek anksčiau – šitaip apsisuksite gerokai sparčiau.

Gražaus pavasario, po šio tridienio, tikiuosi, jis jau ir ateis.

R E C E P T A S

2–3 porcijos

Gaminti 25-30 min. + marinuoti mėsą pernakt

MARINATAS

2 x 220 g jautienos antrekoto didkepsniai be kaulo,

3 šaukštai sojų padažo,

3 šaukštai citrinų sulčių,

6 šaukštai alyvuogių aliejaus,

2 šaukštai Vorčesterio padažo,

5 išspaustos česnako skiltelės,

po 1 šaukštelį džiovintų raudonėlių, bazilikų ir rozmarinų,

½ šaukštelio maltos raudonosios paprikos,

½ šaukštelio druskos,

1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

AŠTRUS ŽALIASIS PAGARDAS

50 g šviežių petražolių,

50 g šviežių kalendrų,

1 šaukštas smulkintų svogūnų,

1 česnako skiltelė,

1 šaukštas konservuotų kaparėlių,

1 nedidelė žalia aitrioji paprika,

2 šaukštai citrinos sulčių,

alyvuogių aliejaus,

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

DARŽOVĖS

6 nedidelės šviežios morkos,

70 g žirnių ankščių,

200 g šaldytų žirnelių,

1 šaukštas alyvuogių aliejaus,

po 1 šaukštą smulkintų šviežių mėtų ir petražolių,

kelios citrinių čiobrelių šakelės,

1 nedidelė citrina.

  1. Marinatui skirtus ingredientus sumaišyk. Didkepsnius sudėk į užspaudžiamą kulinarinį maišelį, supilk marinatą ir spaudydamAS pirštais tolygiai paskirstyk. Palik šaldytuve pernakt.

  2. Žaliajam pagardui visus ingredientus sutrink trintuvu. Aliejaus naudok tiek, kad pagardas pavyktų norimo tirštumo.

  3. Įkaitink keptuvę. Didkepsnius apkepk po 3 min. iš abiejų pusių, tada dar 3–4 min. Išimk iš keptuvės, uždėk po gabalėlį sviesto.

  4. Morkas nuskusk. Sudėk į verdantį pasūdytą vandenį ir virk 10 min. Iki virimo pabaigos likus 2 min., suberk žirnelius. Sumaišyk su aliejumi, smulkintomis žolelėmis, čiobrelių lapeliais, citrinos žievele ir sultimis.

  5. Didkepsnius patiek supjaustytus juostelėmis su daržovėmis ir pagardu.

    Receptas ir nuotraukos publikuoti žurnale LAIMĖ.

    Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply