jautienos didkepsniai su daržovėmis ir chimichurri pagardu
Velykoms esu kiek abejinga. Nesu religinga, todėl jos man neturi didesnės prasmės – tik dar vienas ilgesnis savaitgalis ir laikas kartu, kaip ir Kalėdos. Šeima, namai, skanus maistas, jei leidžia oras – pasivaikščiojimai gamtoje. Jokios skubos, ramybė, gražus gyvenimas.
Valgyt skaniai norisi ne vien per šventes :) Šie didkepsniai kuo puikiausiai tinka ir Velykoms, ir šiaip skaniam sekmadieniui, kai prireikia šio to ne visai kasdieniško. Laiko sąnaudos nedidelės – mėsą reikės marinuoti pernakt, o kitą dieną prieš pat pietus iškepti taip, kaip mėgstate. Daržoves pasiruoškite anksčiau ir imkite virti sudėję kepti didkepsnius, o pagardą pasigaminkite šiek tiek anksčiau – šitaip apsisuksite gerokai sparčiau.
Gražaus pavasario, po šio tridienio, tikiuosi, jis jau ir ateis.
R E C E P T A S
2–3 porcijos
Gaminti 25-30 min. + marinuoti mėsą pernakt
MARINATAS
2 x 220 g jautienos antrekoto didkepsniai be kaulo,
3 šaukštai sojų padažo,
3 šaukštai citrinų sulčių,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai Vorčesterio padažo,
5 išspaustos česnako skiltelės,
po 1 šaukštelį džiovintų raudonėlių, bazilikų ir rozmarinų,
½ šaukštelio maltos raudonosios paprikos,
½ šaukštelio druskos,
1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
AŠTRUS ŽALIASIS PAGARDAS
50 g šviežių petražolių,
50 g šviežių kalendrų,
1 šaukštas smulkintų svogūnų,
1 česnako skiltelė,
1 šaukštas konservuotų kaparėlių,
1 nedidelė žalia aitrioji paprika,
2 šaukštai citrinos sulčių,
alyvuogių aliejaus,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
DARŽOVĖS
6 nedidelės šviežios morkos,
70 g žirnių ankščių,
200 g šaldytų žirnelių,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
po 1 šaukštą smulkintų šviežių mėtų ir petražolių,
kelios citrinių čiobrelių šakelės,
1 nedidelė citrina.
-
Marinatui skirtus ingredientus sumaišyk. Didkepsnius sudėk į užspaudžiamą kulinarinį maišelį, supilk marinatą ir spaudydamAS pirštais tolygiai paskirstyk. Palik šaldytuve pernakt.
-
Žaliajam pagardui visus ingredientus sutrink trintuvu. Aliejaus naudok tiek, kad pagardas pavyktų norimo tirštumo.
-
Įkaitink keptuvę. Didkepsnius apkepk po 3 min. iš abiejų pusių, tada dar 3–4 min. Išimk iš keptuvės, uždėk po gabalėlį sviesto.
-
Morkas nuskusk. Sudėk į verdantį pasūdytą vandenį ir virk 10 min. Iki virimo pabaigos likus 2 min., suberk žirnelius. Sumaišyk su aliejumi, smulkintomis žolelėmis, čiobrelių lapeliais, citrinos žievele ir sultimis.
-
Didkepsnius patiek supjaustytus juostelėmis su daržovėmis ir pagardu.
Receptas ir nuotraukos publikuoti žurnale LAIMĖ.
Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: