Savaitgalį prasidėjęs karantinas diktavo ir nuotaikas. Kilo daugiau egzistencinių kodėl ir kaip nei įprastai. „Problemas spręsk, su neišvengiamu susitaikyk” – šie žodžiai ne vienerius metus padėdavo išlaikyti sveiką protą, o šiais metais, gausiais išbandymų, jie kaip niekad aktualūs. Neeikvoti jėgų kovai su tuo, ko negali pakeisti? Bent jau galima būtų pamėginti :)
Ir mėginti visada lengviau skaniai valgant! :) Rytietiškų skonių gausi tiršta lęšių sriuba šildo ir suteikia optimizmo. Mes esame, ir tai jau savaime yra gerai.
RECEPTAS
Tiršta ir šildanti lęšių sriuba
alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
2 morkos
1 saliero stiebas
2 bulvės
po 2 šaukštelius maltos ciberžolės, rūkytos paprikos
po 1 šaukštelį malto cinamono, imbiero, kumino
po 150 ml raudonųjų ir žaliųjų lęšių
2 šaukštai pomidorų pastos
750 ml-1 l sultinio
100 ml kokosų pieno
1 šaukštas citrinos sulčių
dosni sauja šviežių špinatų
1. Giliame puode įkaitintame aliejuje 5 min. pakepink smulkintus svogūną, česnakus, salierą, kubeliais pjaustytas morkas, bulves.
2. Suberk prieskonius, išmaišyk ir pakepink dar 1 min.
3. Sudėk perskalautus lęšius, pastą, supilk sultinį. Uždenk ir ant vidutinės ugnies virk 15-20 min., kol lęšiai išvirs.
4. Supilk kokosų pieną, sultis, sudėk špinatus (jei sriuba per tiršta, įpilk dar vandens). Virk kelias minutes.
5. Gali patiekti su greitomis duonelėmis ar tiesiog ciabatta. Man sriuba skaniausia karšta!
Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: