jauki ir šildanti lęšių sriuba

Savaitgalį prasidėjęs karantinas diktavo ir nuotaikas. Kilo daugiau egzistencinių kodėl ir kaip nei įprastai. „Problemas spręsk, su neišvengiamu susitaikyk“ – šie žodžiai ne vienerius metus padėdavo išlaikyti sveiką protą, o šiais metais, gausiais išbandymų, jie kaip niekad aktualūs. Neeikvoti jėgų kovai su tuo, ko negali pakeisti? Bent jau galima būtų pamėginti :)

Ir mėginti visada lengviau skaniai valgant! :) Rytietiškų skonių gausi tiršta lęšių sriuba šildo ir suteikia optimizmo. Mes esame, ir tai jau savaime yra gerai.

RECEPTAS

Tiršta ir šildanti lęšių sriuba

alyvuogių aliejaus

1 svogūnas

2 česnako skiltelės

2 morkos

1 saliero stiebas

2 bulvės

po 2 šaukštelius maltos ciberžolės, rūkytos paprikos

po 1 šaukštelį malto cinamono, imbiero, kumino

po 150 ml raudonųjų ir žaliųjų lęšių

2 šaukštai pomidorų pastos

750 ml-1 l sultinio

100 ml kokosų pieno

1 šaukštas citrinos sulčių

dosni sauja šviežių špinatų

1. Giliame puode įkaitintame aliejuje 5 min. pakepink smulkintus svogūną, česnakus, salierą, kubeliais pjaustytas morkas, bulves.

2. Suberk prieskonius, išmaišyk ir pakepink dar 1 min.

3. Sudėk perskalautus lęšius, pastą, supilk sultinį. Uždenk ir ant vidutinės ugnies virk 15-20 min., kol lęšiai išvirs.

4. Supilk kokosų pieną, sultis, sudėk špinatus (jei sriuba per tiršta, įpilk dar vandens). Virk kelias minutes.

5. Gali patiekti su greitomis duonelėmis ar tiesiog ciabatta. Man sriuba skaniausia karšta!

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *