vištienos kepsnys su pistacijomis

Sunku įsivaizduoti tradicinius sekmadienio arba šventinius pietus be gardaus kepsnio kvapo, kutenančio nosį ir kviečiančio skubėti prie stalo. Šis vištienos kepsnys primena vaikystėje daugelio taip mėgtą netikrą zuikį. Paruošiamas lygiai taip pat paprastai, tik pagardintas žaliomis pistacijų akutėmis, kvapniais rozmarinais ir trupučiu brendžio, jei tik bus skirtas suaugusiems valgytojams.

Kepsnio slaptasis ingredientas − šaltai rūkytos šoninės juostelės, neleidžiančios jam apdžiūti, išsausėti ir suteikiančios nuostabų aromatą. Jei šventinį rytą neturėsi laiko maistui gaminti, kepsnį patogu paruošti iš vakaro − jis vienodai skanus ir šaltas, ir ką tik ištrauktas iš orkaitės.

~ vištienos terrine su pistacijomis ~

6 porcijos

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 vidutinio dydžio svogūnai

3 česnakų skiltelės

1 šaukštai smulkiai supjaustytų šviežių rozmarinų

900 g maltos vištienos

115 g džiūvėsėlių

2 kiaušiniai

1 vidutinio dydžio morka

2 šaukštai garstyčių

2 šaukštai brendžio

1 šaukštelis druskos

dosnus žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų

70 g pistacijų riešutų

350 g šaltai rūkytos šoninės

Keptuvėje įkaitink aliejų. Sudėk smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepk retsykiais pamaišydamas ant vidutinės ugnies 8 minutes. Sudėk išspaustas česnakų skilteles, susmulkintus rozmarinus ir kepk dar kelias minutes. Keptuvę nukelk nuo ugnies ir palik atvėsti.

Didesniame dubenyje sumaišyk maltą vištieną, atvėsusius keptus svogūnus, džiūvėsėlius, įmuštus kiaušinius, sutarkuotą morką, garstyčias, brendį ir pistacijas. Pagardink druska ir pipirais.

Šoninę supjaustyk plonomis ilgomis juostelėmis. Į pailgą, 25×10 cm dydžio, kepimo formą įklok juosteles taip, kad uždengtų ir dugną, ir formos šonus. Gabalėlis šoninės juostelės turėtų karoti už formos. Sudėk paruoštą maltos vištienos mišinį. Šaukštu tvirčiau prispausk ir išlygink paviršių. Nukarusias šoninės juosteles užlenk ant vištienos mišinio.

Kepimo formą apsuk folija. Iki 180C įkaitintoje orkaitėje kepsnį kepk 50 minučių. Ištraukęs iš orkaitės, nuimk folijos lakštą ir nupilk ištirpusius šoninės riebaliukus.

Jei kepsnį kepsi iš vakaro, palik atvėsti kambaryje, o nakčiai padėk į šaldytuvą.

Kepsnį patiek šiltą arba atvėsusį su traškiomis salotomis.

Save

Pasidalinkite:

3 Comments

Add Yours
  1. 2
    Ausra

    Jurgita, kepsnys gavosi liuks!!! buvo visu isgirtas ir nuo stalo tik paruko; gaminau per puse is vistienos ir kalakutienos farso; buvo nepaprastai gerai, tiek vaizdas, tiek skonis; aciu, brangioji, uz toki saunu recepta!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *