juodųjų serbentų ir bananų uogienė

Iš dalies man patinka, kad nepaliekate komentarų. Jaučiuosi lyg rašydama asmeninį dienoraštį, kurį smalsi sesė žino, kur laikau, ir naktimis tyliai skaito, nieko man nesakydama. Tinklaraštis – apskritai gerokai asmeniškesnė erdvė už socialinius tinklus. Lėtas maistas ir lėtas laikas – to instagrame jau seniai nebėra.

Tinklaraštyje niekada nežinai, kas užsuks į svečius, bet visada supranti, kad atsakomajam vizitui ruoštis neprireiks. Lyg žaistum žaidimą matomas-nematomas.

Ir visas desertas liks tik man :)

O uogienė puiki. Bet kitokių receptų čia ir nerasite. Bananai su juodaisiais serbentais dera lyg du įsimylėjėliai. Jei didinsit uogų kiekį, cukraus naudokite santykiu 1:1.

RECEPTAS

250 g juodųjų serbentų

250 g cukraus

1 bananas

1 pakelis vanilinio cukraus

vandens

Juoduosius serbentus, cukrų, vanilinį cukrų ir susmulkintą bananą sudėk į puodą.

Užpilk maždaug 1/4 stiklinės vandens.

Užvirk ir virk apie 10-12 min., kol uogos ir bananas sukris. Aš dar lengvai prasukau blenderiu.

Jei uogienė atrodytų skystoka, žinok, kad vėsdama kiek sutirštės.

Pasidalinkite:

4 Comments

Add Yours
  1. 2
    Sigita

    Turėjau kilogramą serbentų ir greitai pasigūglinau, ką su jais padaryti. Jūsų receptą išmetė patį pirmą! Pavyko puikiai. Tik cukraus dėjau žymiai mažiau, bet jo ir nepritrūko. :) AČIŪ!

Leave a Reply