keptas upėtakis
Slėpti šviežios, kokybiškos žuvies skonį – nusikaltimas. Atvirkščiai – jį verta (ir pakanka) paryškinti žolelėmis, citrina, druska ir aliejumi.
Ir valgyti archajiškai, tiesiog rankomis plėšant gabalėlius. Neįtikėtinai skanu.
RECEPTAS
1 upėtakis
po 1 a.š. smulkintų krapų, mėtų, bazilikų, šalavijų, rozmarinų ar kitų mėgstamų žolelių mišinio
1 nedidelė čili
3 česnako skiltelės
alyvuogių aliejaus
3 a.š. druskos, pipirų
1 citrina
vyšninių pomidorų
česnako galvutė
kelios smulkios bulvės
1. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Nuvalytą upėtakį dėk į skardą, odelę įpjauk keliose vietose, įtrink druska ir pipirais.
3. Žoleles sumaišyk su smulkinta čili, išspaustais česnakais, šlakeliu aliejaus, ½ citrinos sultimis, druska. Įtrink žuvies vidų.
4. ½ citrinos supjaustyk, sudėk ant žuvies. Greta išdėliok pomidorus, neluptą česnaką, perpjautas bulves.
5. Pašlakstyk aliejumi. Kepk apie 30 min.
One thought on “keptas upėtakis”