aviečių pyragas

Kai kuriuos receptus pasufleruoja…

… animaciniai filmai!

Vieną savaitgalį vaikai žiūrėjo filmuką apie labai labai didelio amerikietiško šilauogių pyrago gelbėjimo operaciją ir garsiai dūsavo, kad ir patys tokio norėtų – su grotelėmis ir daug uogų, bet gal labiau aviečių.

Taip ir padarėm. Pavyko ne toks jau ir didelis, bet tikrai tikrai gausus uogų. Fantastiškai kvapnus, lyg ką tik išvirta aviečių uogienė, išpilstyta į stiklainiukus, o tai, kas liko ant puodo dugno, pasigardžiuojant išgraibyta šaukšteliais (ir išlaižyta kur tik liežuvis pasiekia, na, juk žinot).

Jei pyragą kepsit gilesnėj neatsegamoj formoj, greičiausiai taip teks ir pasielgti – pyragą į lėkštes kabinti šaukštais, nes įdaro nesistengiau pernelyg sutirštinti (net ir atvėsęs – kokį rekomenduoju ragauti – gali būti skystesnis).

Bet tai joks trūkumas. Apskritai, ar naminiai pyragai jų gali turėt? :)

P.S. beje, teko išbandyti ir su šilauogėmis – nutarėm, kad ši versija mūsų, tėvų, favoritė, avietes paliekam vaikams :)

AVIEČIŲ PYRAGAS

RECEPTAS

6-8 gabalėliai (arba kaip pasiseks supjaustyti :)

Tešlą pagamink pagal šį receptą. Ją suspausk į kamuolį ir dėk į šaldytuvą 30 min.

500 g aviečių sumaišyk su 3/4 stiklinės cukraus ir 2 šaukštais bulvių krakmolo.

Tešlą padalyk į 2 dalis – didesnę ir mažesnę dalis. Didesnę iškočiok ir įtiesk į 20 cm skersmens kepimo formą ne itin aukštais kraštais. Prispausk prie formos dugno ir kraštų. Atvėsink šaldytuve dar 20 min.

Įkaitink orkaitę iki 220 laipsnių.

Sukrėsk įdarą. Iš likusios tešlos iškočiok lakštą ir supjaustyk juostelėmis. Ant pyrago suformuok groteles. Pyragą aptepk kiaušinio plakiniu arba pienu. Pabarstyk cukrumi.

Pyrago viršų pridenk folija ir kepk 25 min. Ugnį sumažink iki 160 laipsnių, foliją nuimk ir kepk dar apie 40 min.

Atvėsink – bus lengviau pjaustyti. Šaltas (ką tik iš šaldytuvo) jis ir skaniausias.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *