daržovinis sumuštinis su kumpiu

Ši Rugsėjo 1-oji kitokia. Ji – iš didžiosios raidės, nes į mokyklą iškeliavo mano vaikis. Daug jausmų ir emocijų, nerimo ir drauge aplankančio pasididžiavimo jausmo. Jis – pirmokas. Kada spėjau taip, mhm, pasenti? :)

Drauge su pirmykščiu mamos nerimu atėjo laikas ir sudėt kasrytinę priešpiečių dėžutę. Ir tai – neką mažesnis rūpestis. Dienotvarkę stengsiuosi sudėlioti taip, kad sūnus rytais papusryčiautų prieš mokyklą, bet tie pusryčiai bus tokie ankstyvi ir, numanau, todėl tokie menki, kad jam žūtbūt prireiks šio to užkąsti priešpiet.

Šįkart iš vakaro įdėjau tik bananą ir jogurto indelį – ir taip per daug įvykių pirmai dienai, kad smarkiau sukčiau galvą :) Nuo kitos savaitės pamėginsiu eksperimentuoti sumuštiniais. Mano vaikams jie patinka kuo paprastesni, bet pamažu juos pratinu prie įvairesnių skonių ir, žinoma, kuo didesnio daržovių pasirinkimo. Jei tektų sumuštinį rinktis pačiai, jame būtinai turėtų būti sūrio, kumpio arba keptos vištienos (puikiai tinka vakarykštė) ir kuo įdomesnio užtepo – jis labai pagyvina skonį!

Sumuštinius bene paprasčiausia ir greičiausia paruošti – tereikia kokybiškos, gardžios duonos ir kuo įvairesnių priedų. Skanų sumuštinį galima pasigaminti vos iš kelių ingredientų, kaip mėgstu juokauti, viena koja žengiant pro duris :) Neabejotinai kiekvieno iš mūsų šaldytuve esama sumuštiniams tinkamų produktų!

Šis, kurį paruošėme kartu su Gardėsiu ir jų labai gardžiomis morkų ir pastarnokų duonelėmis, tikra daržovių vaivorykštė. Šiek tiek krapais gardinto varškės užtepo vietoj sviesto, kelios riekelės virto kalakutienos kumpio ir daug – labai daug – įvairių daržovių (geriausia – ne itin sultingų, kad sumuštinis perlelyg nesudrėktų ir neprarastų tiek formos, tiek ir skonio) . Jeigu jas supjaustysite itin plonomis riekelėmis (patariu naudoti mandoliną), jos patiks kiekvienam vaikui :) Gerai jau, utriruoju, bet sumuštinis išties puikus. Įsukite jį į kepimo popierių, įdėkite į priešpiečių dėžutę. Jei mažasis valgytojas kiek nerangus, prieš tai sumuštinį galite perpjauti perpus – bus paprasčiau jį sudoroti.

R E C E P T A S

Daržovinis sumuštinis su kumpiu

1 sumuštinis

Gaminti 10 min.

1 „Gardėsio“ daržovinė duonelė su morkomis ir pastarnokais,

2 šaukštai tepamosios varškės,

1 šaukštas smulkintų šviežių krapų,

po žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,

2 ridikėliai,

½ nedidelės morkos,

¼ raudonos saldžiosios paprikos,

½ trumpavaisio agurko,

šviežių špinatų lapelių,

2 riekelės virto kalakutienos kumpio

  1. Tepamąją varškę sumaišyk su krapais ir prieskoniais. Aptepk abi duonelės puseles.

  2. Daržoves supjaustyk labai plonais griežinėliais, papriką – juostelėmis. Špinatus nuplauk ir kruopščiai nusausink.

  3. Ant vienos duonelės puselės sluoksniuok daržoves su kumpio riekelėmis. Apvožk likusia pusele.

ĮRAŠAS PARUOŠTAS BENDRADARBIAUJANT SU gardėsiuĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *