lazanija

Aš nežinau, ką pasakyti apie lazaniją. Ir ar reikia daugžodžiaut? Ji – visa Italija, pomidorai ir pasta. Buongiorno, è ora di mangiare, grazie mille.

Mano lazanijos slaptasis ingredientas – rūkytos paprikos. Jos suteikia tą gerąjį dūmo skonį mėsos ir pomidorų padažui. O jį darau atskirai ruošdama ir vieną, ir kitą. Daugiau vargo, bet atradau, kad man taip gardžiau.

Kai sezonas, viršų puošiu pomidorų riekelėmis. Bazilikais nuo palangės. Būtinai – gausiai mozzarellos.

Nuotraukose – pusė lazanijos porcijos. Iš visos pagaminsite tiek, kad pavalgys 4-5 rimtai nusiteikę valgytojai.

 RECEPTAS

L A Z A N I J A

500 g neriebios maltos jautienos

alyvuogių aliejaus

Pomidorų padažui:

1 svogūnas

3 česnako skiltelės

500 g passatos

2 lauro lapeliai

1 1/2 šaukštelio maltų rozmarinų

2 šaukšteliai rūkytos paprikos

Baltajam padažui:

500 ml pieno

80 g sviesto

60 g miltų

3/4 šaukštelio malto muskato

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

2 rutuliukai mozzarellos

100 g puskiečio sūrio

lazanijos lakštų

keli pomidorai

 

1. Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių. Keptuvėje įkaitink šaukštą aliejaus ir jame pakepink smulkiai supjaustytą svogūną ir sutrintas česnako skilteles.

2. Į keptuvę su svogūnais bei česnakais supilk passatą. Sudėk laurus, paskanink rozmarinais, rūkyta paprika, druska, pipirais ir troškink 30 min. ant vidutinės ugnies.

3. Kitoje keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepk kepk jautieną, paskanintą druska ir pipirais.

4. Iškepusią mėsą sumaišyk su pomidorų padažu (laurų lapelius išimk).

5. Prikaistuvyje ištirpink sviestą, suberk ir kelias minutes maišydamas pakepink miltus. Supilk 300 ml pieno, paskanink muskatais, druska ir pipirais. Kai padažas ims tirštėti,  supilk likusį pieną. Vėl troškink, kol pradės tirštėti, suberk 50 g tarkuoto sūrio ir maišyk, kol jis išsilydys.

6. Kepimo indo dugne paskleisk šiek tiek mėsos ir pomidorų įdaro. Sluoksniuok lazaniją, tarp sluoksnių įdėdamas sūrio. Ant viršaus dėk raikytų šviežių pomidorų, mocarelos.

7. Kepk 30-35 min, kol lazanijos viršus apskrus.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *