gurmaniški marinuoti kiaušiniai Velykoms

Pirmiausia įsimylėjau spalvą.

Ji nepaprastai graži, visiškai neįtikėtina. Pavasariška pastelė ant Velykų stalo.

Ir sukuriama natūraliomis priemonėmis, kurių bent dalį tikrai turite namuose.

Natūraliai kasmet dažau kiaušinių lukštus Velykoms – spalvos visada pavyksta nuostabios, jei dar neteko, išbandykit.

Ši purpurinė sukurta naudojant raudonuosius kopūstus. Įdomu, kad tie patys kopūstai kiaušinių lukštą nudažo sodriai mėlyna spalva. O kietai virti lupti virsta štai tokiais.

Gražu? Tobula, sutikit :)

Dažymo procesas visiškai paprastas. Surašiau kelis patarimus, peržvelkit ir juos.

 

R E C E P T A S

Marinuoti kiaušiniai

4 kiaušiniai

Marinatui:

250 ml acto

250 ml vandens

2 šaukštai cukraus

1 1/2 šaukštelio druskos

300 g smulkintų raudonųjų kopūstų

1 šaukštas kmynų

2 lauro lapai

garstyčių žirnelių

Įdarui:

majonezo, grietinės, smulkintų krapų, šiek tiek druskos ir maltų pipirų

 

1. Kiaušinius kietai išvirk, šiek tiek atvėsink, nulupk.

2. Visus marinato ingredientus sumaišyk puode, užvirk ir ant lėtos ugnies trumpai pakaitink, kol ištirps cukrus.

3. Nukaisk ir palik 10 min. pastovėti.

4. Kiaušinius sudėk į stiklainį, kurį galima būtų sandariai uždaryti. Užpilk marinatu (su kopūstais), užsuk. Pasukinėk, kad vienodai apgaubtų kiaušinius.

5. Palik kambario temperatūroje, kol atvės, ir laikyk šaldytuve.

6. Kad kiaušiniai įgautų spalvą, gana ir 12 valandų, tačiau juos marinate šaltai galima saugoti ir ilgiau (žr. patarimus). Vėliau pačius kopūstus išmetu, man jie per stiprūs, bet jei skanu, galima maistui naudoti ir juos.

7. Įdarui trynius atsargiai išimk ir blenderiu sutrink su visais ingredientais – juos rinkis pagal skonį. Tokiam kiekiui trynių gana maždaug šaukšto majonezo, šaukštelio grietinės ir po žiupsnį žolelių bei prieskonių.

Patarimai

* Galite rinktis bet kurį turimą actą – tiks tiek obuolių, tik ir įprastas. Turėkite minty, kad obuolių actas ne toks aštrus, švelnesnis, turintis daugiau skonio.

* Marinatui tiks bene visi prieskoniai, skirti, tarkim, agurkams marinuoti: pipirų žirneliai, garstyčių grūdeliai, kmynų, laurų lapai, taip pat ir egzotiškesni: kardamonų ankštys, imbierai, aitriosios paprikos etc.

* Rekomenduoju marinate kiaušinius laikyti ne ilgiau kaip parą, geriausia – 12 valandų. Ilgiau marinuoti tampa sodresnės spalvos (nuotraukose matote 48 val. rezultatą), bet ir gerokai stipresnio skonio, o jis ne visiems gali patikti. Norėdami pamatyti, kokią spalvą kiaušiniai įgavo, tiesiog pavartykite stiklainį ir nuspręsite, ar ji tinkama.

* Šių kiaušinių nerekomenduoju žmonėms, turintiems bėdų su refliuksu, ar kuriems kyla rūgštys.

* Nuostabiai tinka sumuštiniams su čiabata ar skrudinta balta duona, sūdyta lašiša, daržovėmis, sūriu, taip pat į salotas etc.

Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *