keturių sūrių ir grybų lazanija

Lazanija man – jaukaus maisto sinonimas. Gausi ingredientų ir skonių, soti, universali – pritaikoma tiek mėsėdžių, tiek vegetarų įgeidžiams. Ši kaip tik tokia – vegetariška, su keturiais sūriais ir grybais. Labai gardi.

R E C E PT A S

4–6 porcijos

Gaminti 1 val. 10 min.

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

200 g apvirtų mėgstamų grybų (arba šviežių pievagrybių)

3 česnako skiltelės

180 g lazanijos lakštų

450 g rikotos sūrio

120 g šviežio ožkų sūrio

25 g šviežių petražolių

druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

250 g mocarelos sūrio

keli šaukštai kietojo sūrio

POMIDORŲ PADAŽAS

300 g konservuotų smulkintų pomidorų

2 česnako skiltelės

saujelė bazilikų lapelių

1 šaukštelis maltų aitriųjų paprikų

druskos pagal skonį

BALTASIS PADAŽAS

20 g sviesto

1 šaukštas miltų

200–250 ml pieno

po žiupsnį malto muskato, druskos ir maltų juodųjų pipirų

1. Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje 5 min. pakepink smulkintus grybus. Sudėk išspaustas česnako skilteles, kepk dar 2 min. Ugnį išjunk.

3. Dideliame puode užvirk vandens, gausiai pasūdyk. Sudėk lazanijos lakštus, virk 6 min. Perliek šaltu vandeniu, pašlakstyk trupučiu aliejaus ir sudėk ant kepimo popieriaus lapų.

4. Dubenyje sumaišyk rikotą, ožkų sūrį, smulkintas petražoles ir grybus, pasūdyk, įberkite pipirų.

5. Pomidorų padažui visus ingredientus sutrink rankiniu smulkintuvu.

6. Baltajam padažui sviestą ištirpink prikaistuvyje. Suberk miltus ir maišydamas šluotele pakepink kelias minutes. Supilk 200 ml pieno ir virk nuolat maišydamas, kol padažas ims tirštėti. Pagardink prieskoniais. Jei nori skystesnio padažo, pieno įpilk daugiau.

7. Į maždaug 24 x 14 cm dydžio kepimo indą aukštesniais kraštais supilk tris ketvirtadalius pomidorų padažo ir visą baltąjį padažą.

8. Lazanijos lakštus aptepk sūrio ir grybų įdaru, uždėk po kelias riekeles plonai pjaustytos mocarelos. Susuk. Suktinukus sudėk į kepimo indą. Apšlakstyk likusiu pomidorų padažu, pabarstyk kietuoju sūriu.

9. Formą pridenk folija, kepk 35–40 min. Baigdamas kepti, foliją nuimk. Lazaniją patiek karštą.

Daugiau panašių receptų:

Daržovių ir varškės lazanija

Lazanija su cukinijomis, pomidorais, rikota

Laanija su malta mėsa

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *