azijietiška sriuba su mėsos kukuliais

Nors paprastai lietuviškų kulinarinių laidų nežiūriu, savaitgalį vis pataikydavau įsijungt GarduGardu. Užkibusi už vedėjų charizmos, taip ir likdavau iki laidos galo :) Šis azijietiškos sriubos receptas Gianlucos.

Proporcijas pasiderinau pagal save. Vietoj kalakutienos tinka ir kiauliena, kaip originaliame recepte. Gaminant sultinį, siūlau vadovautis savo skoniu – man kaskart jo norisi vis kitokio intensyvumo.

Labai gardus imbiero, čili paprikos ir sojų padažo, susiliejusių su sultiniu, balansas. Kvapnu, degina, pažadina. Galvoju, kad čia visai tiktų ir šiek tiek noodlų :)

Porcijos 4, pagaminsit per 20 min.

1,5 litro vištienos sultinio
1 didesnis bok choy kopūstas
2 šaukšteliai maltų citrinžolių (arba 2 stiebeliai)
1 morka
nykščio dydžio imbieras
1/2 čili paprikos
po 2 šaukštus sojų padažo ir balzaminio acto (arba kokio kito)
400 g maltos kalakutienos
1/2 nedidelės citrinos sulčių
1 kiaušinis
1 česnako skiltelė
šlakelis aliejaus kepti
druskos, maltų juodųjų pipirų

1. Bok choy stambiau supjaustyk, morką – ilgais šiaudeliais, jei naudosi šviežią citrinžolę, ją susmulkink.
2. Užvirk sultinį. Sudėk visą imbierą (nedidelį gabalėlį atidėk) ir perpus perpjautą čili. Ugnį sumažink.
3. Keptuvėje įkaitink aliejaus. Sudėk bok choy, morką, citrinžolę, supilk balzaminį actą ir šaukštą sojų padažo.
Patroškink kelias minutes, suversk į puodą. Ugnį sumažink iki labai silpnos šilumai palaikyt.
4. Kalakutieną sumaišyk su tarkuotu imbieru, kiaušiniu, druska, pipirais.
Suformuok nedidelius kukulius.
5. Keptuvėje įkaitink aliejaus, pakepink smulkintą česnaką. Sudėk kukulius, apkepk vartydamas. Įpilk samtį sultinio, supilk visą soją. Patroškink uždengęs, kol iškeps.
6. Patiek su sultiniu ir daržovėmis.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply