daržovių traškučiai

Mano vaikis, prisižiūrėjęs reklamų, yra įsitikinęs, kad Estrella traškučiai – jo mėgstamiausi (ar yra jų ragavęs? Mano žiniomis – ne, bet reklama – ginklas galingas). Tuo tarpu mano guilty pleasurePringles iš raudonos dėžutės. Nežinau, kokių burtų skonio receptoriams jie ten primaišo, bet tol, kol dėžutėj barškės bent vienas sausuolis, ramybės neturėsiu.

Naminių įvairių daržovių traškučių (nes bulvė, sutikim, gal ir daržovė, bet jau seniai praradusi rimto žalėsio statusą ir neįskaičiuojama į „penki vaisiai/daržovės per dieną” sąrašą) idėja atsirado netyčia, maždaug tada, kai jų pirmą kartą paragavau pirktinių ir pagalvojau, kad namuose turėtų pavykt geriau. Pataikiau. Mano patarimas vienas: kepdamos orkaitėj, daržovės labai susitraukia, todėl imkit daržoves bent jau vidutiniokes ir pjaustykit jas plonai. Žinoma, sekit kepimo laiką. Ir nenustebkit, kad iš šitos krūvelės daržovių pavyks pasmaguriaut geriausia vienam – arba dviem, jei jie linkę dalytis, o ne prikimšt pilvą (ne, pilvo iš tiesų neprikimštų nė vienas, čia toks labiau gurmė reikalas, kur gražiai atrodo, skanu, bet mažai).

R E C E P T A S

DARŽOVIŲ TRAŠKUČIAI

1-2 porcijos

2 storesnės morkos

2 vidutiniai burokėliai

2 vidutinės bulvės

1 nedidelė cukinija

rapsų aliejaus

kmynų, cinamono, džiovintų čiobrelių ir pipirmėčių

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Morkas ir burokėlius supjaustyk labai plonomis riekelėmis, bulves ir cukinijas – kiek storesnėmis. Pabarstyk druska ir palik 10 min.

Įkaitink orkaitę iki 170 laipsnių. Kelias kepimo skardas padengk folija ir patepk aliejumi.

Iš daržovių išsiskyrusias sultis nusausink popierinėmis servetėlėmis. Daržovių riekeles dėk vieną greta kitos į skardą, patepk aliejumi, pabarstyk druska ir pipirais. Burokėlius papildomai pabarstyk kmynais, morkas – cinamonu, cukinijas – čiobreliais, o bulves – pipirmėtėmis.

Kepk apie 12–15 min., kepimo laiką sek. Bulvės  ir cukinijos paprastai iškepa greičiau, reikėtų stebėti, kad nepridegtų. Iškepusios daržovės turi būti traškios.

Traškučius ištrauk iš orkaitės, leisk pravėsti ir suberk į dubenį.

Receptas ir nuotraukos sukurti žurnalo „Laima” rugsėjo numeriui.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *