kartusis rizotas

Antraštė neatbaidė? Super. Mat šis rizotas toks ir yra – kartusis.

Negaliu sakyti, kad radicchio (lietuviškai tikriausiai raudonoji cikorija? Pataisykit, jei klystu) yra mano mėgstamiausia salota. Ji karti. Labai. Maži jos kiekiai su kitomis salotomis vienam dubeny šiek tiek pasimeta ir prislopsta, bet rizote ji turi visas teises kelti galvą ir dėstyti savąsias tiesas.

Ar man patiko? Aišku. Iš pradžių neslėpiau skepsio ir dvejojau, kas gi valgys. Bet galiausiai viskas susiklostė taip, kaip ir būna, kai mažiausiai to tikiesi.

Maskarponė ir kietasis sūris reikalą sušvelnina. Jums surašiau receptą su perpus mažiau karčiosios. Manau, toks jos kiekis pats tas net ir jautriausiam valgytojui.

R E C E P T A S

KARTUSIS RIZOTAS

2-3 porcijos

1/2 nedidelės radicchio salotos galvos

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

3 česnakų skiltelės

1 nedidelis svogūnas

50 ml raudonojo vyno

130 g ryžių

apie 500 ml karšto vištienos ar daržovių sultinio

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

2 šaukštai maskarponės + papildomai

tarkuoto kietojo sūrio saujelė į rizotą + papildomai

Užvirk puodą vandens, gausiai pasūdyk ir apie 10-15 sek. apvirk salotų lapus. Nepervirk, nes neteks spalvos.

Perliek šaltu vandeniu ir sutrink blenderiu.

Storadugniame puode įkaitink aliejų.

Sudėk smulkintus svogūną ir česnakus. Ant vidutinės ugnies kepink maišydamas, kol pagels.

Suberk ryžius ir pakepink kelias minutes. Supilk vyną, nugarink. Pamažu, po samtį, pildamas sultinio, virk nuolat maišydamas. Visų 500 ml sultinio gali ir neprireikti, bet gali reikėti ir daugiau. Baigdamas virti (ryžiai privalo būti al dente) sukrėsk trintą radicchio, maskarponę ir tarkuotą sūrį.

Išmaišyk, kad sūris ištirptų, nukaisk.

Valgyk išsyk, užsidėjęs po šaukštą maskarponės ir pasitarkavęs sūrio (neprivaloma, bet man šitaip beprotiškai skanu). Aš pasibarsčiau ir pinijų riešutų.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *