orkaitėje keptų pomidorų sriuba

Kažkada esu rašiusi apie dalykų poras, kurios, rodos, buvo sukurtos danguje. Nes, na, juk negalėjo paprastas mirtingasis imti ir sugalvoti, kad pomidorai tobulai dera su česnakais. Arba bazilikais. Arba ir česnakais, ir bazilikais. O šiuo konkrečiu atveju – dar ir kokosų pienu. Pasirodo, toks didelis pasaulis (Amerika, Europa, Azija) gali šitaip greitai susitraukti į vieną skonių jūrą lėkštėje.

Taip, aš ir vėl apie pomidorus. Noriu džiaugtis jais iki paskutinio vaisiaus, kai jau tikrai teks žengti į rudenį ir lietuvišką moliūgų, burokėlių, bulvių karalystę.

Penkių ingredientų sriubai netrūksta nieko. Čia slepiasi ir Italija su visa savo skonių palete, ir Tolimieji Rytai, jei bus gardinama kokosų pienu. Cukraus šįkart nereikėjo nė žiupsnio. Rudens pomidorai patys saldūs, kokosų pienas (ar grietinėlė) atrakina dar daugiau jų skonio. o ką gero duoda bazilikai ir česnakai, jūs ir taip žinote.

RECEPTAS

ORKAITĖJE KEPTŲ POMIDORŲ SRIUBA

bent 6 porcijos / per mažiau nei valandą

1,5 kg prinokusių pomidorų

2 dideli svogūnai

2 česnako galvutės

 dosni sauja šviežių bazilikų

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

alyvuogių aliejaus

kokosų pieno, grietinėlės patiekti

Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių.

Į didelį kepimo indą sudėk svogūnų ketvirčius, perpus perpjautus neluptus česnakus ir taip pat perpus – pomidorus. Pabarstyk prieskoniais, sudėk žoleles, pašlakstyk aliejumi.

Indą pridenk folija ir kepk 30-40 min., kol pomidorai kaip reikiant sukris, o svogūnai ir česnakai suminkštės. Maišyti nereikia.

Iškepusius česnakus nulupk ir drauge su likusiomis daržovėmis suversk į puodą. Turėtų būti gausiai sulčių – jei jų mažoka, dar įpilk bent vieną stiklinę vištienos sultinio. Geriausia – pagal poreikį, kokio tirštumo sriubos norėsi.

Jei skysčio pakanka, puodą su daržovėmis užvirk ir įmesk pusę kubelio vištienos sultinio (arba vien druskos – pagal pageidavimą). Pakaitink, kol ištirps, sutrink blenderiu – labai kruopščiai, bent kelias minutes, nes kai kurių pomidorų odelės būna kietokos, sriuba skaniausia, kai jų nesijaučia. O ir šilkinė tekstūra čia labai tinkama. Žinoma, prieš kepant pomidorus galima ir nulupti nuplikius verdančiu vandeniu.

Kokosų pienu / grietinėle gali gardinti iškart. Mes pasigardiname kiekvienas sau.

Skanaus.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *