Kartais įsiveliu į skanias avantiūras. Viena jų mane atsivijo dar nuo pernai rudens ir šį rudenį jau pasiekė knygynų lentynas. Mėgstat šokoladą? Tuomet šis įrašas – jums.
Tiems, kuriems diena be šokolado plytelės – sugadinta diena; tiems, kuriems ruduo lygu puodelis karšto šokolado; tiems, kurie aptirpusį triufelį laiko burnos kamputyje tol, kol jo nebelieka nė ženklo.
„Šokoladas“ – knyga, prie kurios prisidėjau ir aš. Čia greta kitų šokoladinių stebuklų rasit ir 20 mano receptų: nuo baltojo šokolado triufelių su čiobreliais ar šokoladinio morengų deserto su vyšniomis iki kojas pakertančio šokoladinio riešutų pudingo ar tiramisu; nuo trijų sūrių pyrago ar nuostabiausio millefeuille su plikytu kremu iki šokoladinės moliūginės latės ar kakavos gėrimo su dribsniais. Kiekvienam pagal skonį ir šokoladiškumą.
Šokoladas man – tai visų pirma kojas pakertantis kvapas. Beprotiškai susukantis galvą, burtų ir stebuklo sinonimas. Karšto šokolado puodelis, kuriame nuskendęs žiupsnis rytietiškų prieskonių, burnoje tirpstantis triufelis, iki paskutinio šaukštelio išlaižytas šilkinis šokoladinis pudingas…
Ar norisi dalintis? Žinoma. Žemiau – vienas jų, šokoladinių burtų kupinas desertas.
Juodai skanių įkvėpimų!
R E C E P T A S
150 g juodojo šokolado
45 ml paruoštos tirpios kavos
50 g sausainių
25 g sviesto
80 ml riebios grietinėlės
150 g rikotos
150 g maskarponės
100 g natūralaus grietinėlės sūrio (pvz., Philadelphia)
100 g cukraus
Šokoladą ištirpink garų vonelėje, kavą atvėsink.
Sausainius susmulkink į trupinius, sviestą ištirpink ir sumaišyk su trupiniais.
Sukrėsk į 18 cm skersmens kepimo formą ir prispausk prie dugno.
Grietinėlę išplak iki standumo.
Rikotą, maskarponę, grietinėlės sūrį ir cukrų sukrėsk į dubenį ir elektriniu plakikliu plak, kol cukrus ištirps.
Įmaišyk kavą, šokoladą ir grietinėlę.
Sukrėsk į formą ir padėk į šaldytuvą nakčiai.