varškės pyragas su kriaušėmis

(Ne)paprastas pyragas (ne)paprastai dienai.

R E C E P T A S

krepšeliui:

250 g miltų

50 g cukraus

120 g šalto sviesto

1 kiaušinis + 1 šaukštas šalto vandens

kriaušėms:

6 nedidelės tvirtos kriaušės

300 ml vandens

50 g cukraus

žiupsnis vanilinio cukraus

įdarui:

500 g varškės (geriau skirtos pyragams kepti)

100 g cukraus

1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

1 šaukštas citrinų sulčių

1 šaukštelis vanilinio cukraus (su vanilės grūdeliais)

2 kiaušiniai

Krepšeliui dubenyje sumaišyk miltus, cukrų. Sudėk kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir jį su miltais pirštais trink, kol gausi trupinius. Kiaušinį išplak su vandeniu, supilk į trupinius, išmaišyk, suformuok tešlą. Įsuk ją į maistinę plėvelę ir padėk į šaldytuvą 15 min.

Vandenį užvirk, suberk cukrų, vanilę, ištirpink. Ugnį sumažink iki lėtos.

Kriaušes nulupk, kotelius palik, atsargiai aštriu peiliu išpjauk sėklalizdžius. Sudėk į saldų vandenį ir virk pridengęs apie 10-15 minučių (priklauso nuo kriaušių tvirtumo). Ištrauk, nusausink ir palik atvėsti.

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Tešlą iškočiok ir įtiesk į žemą 20 cm skersmens pyrago formą.

Įdarui visus ingredientus išplak elektriniu plaktuvu. Sukrėsk į tešlos krepšelį, po vieną susmeik kriaušes.

Kepk apie 1 valandą, kol dailiai parus ir sutvirtės.

Prieš patiekiant geriausia atvėsinti šaldytuve (nebūtina, tiesiog man tokie varškės pyragai skaniausi).

Pasidalinkite:

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Indrė

    Kaip seniai beskaičiau blogus ir kaip džiaugiuosi užsukusi. Tikrai įkvepia ir kepti ir iš naujo imti draugauti su fotoaparatu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *