Naujos mėgstamiausios salotos, šio pavasario atradimas.
Žalios spalvos daržovės yra labai gerai, avokadai yra labai gerai, avinžirniai irgi, sėklos tuo labiau (jų nereikėtų kepinti, bet, tiesą sakant, kiekvienas sprendžia pats, kam ir ko reikėtų, ar ne :)
Su lapiniais kopūstais (kale) mano pažintis trumpa – sriuba buvo skani. Bet kaskart pavasarį, kai tik jų atsiranda parduotuvėse, nuolat knieti į vežimėlį įsimesti ryšelį. Ta sodri žalia spalva ir patys lapai (nebūtinai raukiniuoti) man yra pati tikriausia gamtos estetika ir magija.
R E C E P T A S
LAPINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS SU AVOKADAIS IR AVINŽIRNIAIS
vienam:
1 lapinio kopūsto lapas (jei jis didelis)
1 idealiai prinokusio avokadas
2 šaukšteliai citrinos sulčių
2 šaukštai virtų avinžirnių (iš stiklainiuko)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
kepintų saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
Kopūstą susmulkink.
Avokadą nulupk, perpjauk perpus ir pusę sutrink šakute su 1 šaukšteliu citrinos sulčių. Sudėk kopūstus ir rankomis minkyk su avokadais, kad kopūstas suminkštėtų (procesas lipnus, bet būtinas).
Likusią avokado puselę supjaustyk kąsnio dydžio gabalėliais.
Aliejų sumaišyk su citrinos sultimis, pasūdyk, įberk pipirų. Užpilk pjaustytą avokadą, išmaišyk.
Avokadą su avinžirniais sudėk ant kopūsto, išmaišyk, pribarstyk sėklų.