desertas su avietėmis

Avietiniais bučiniais palydėjom vasarą.

Lengvai ir labai kvapniai. Ir visai nesvarbu, kad pirmieji lietūs jau plauna namų langus, o už lango augančio klevo sruogos po truputį rausta. It tos avietės, kurių vis dar gausu sode. Didžiulių ir labai saldžių. Sugėrusių saulę, nuglostytų švelnaus vėjo.

Jei labai skubi, šis desertas – tau, skaitytojau. Greitas ir nesudėtingas, estetiškas ir toks gaivus. Su rikota ir apelsinais, šlakeliu citrininio likerio skoniui pagyvinti ir kvapnia vanile.

Nubarstytas avietėmis ir papuoštas tarkuotu šokoladu.

Kiekviename kąsnelyje tikrai slepiasi saulė.

Avieciu apelsinu rikotos limoncello desertas

~ desertas su avietėmis ~

3 apelsinai

1/2 citrinos

limoncello likerio

100 g savoiardi sausainių (damų pirštelių)

250 g rikotos sūrio

2 šaukštai cukraus pudros arba pagal skonį

šaukštelis vanilės ekstrakto arba natūralios vanilės pastos

kelios saujos aviečių

juodojo šokolado

Apelsinų ir citrinos sultis išspausk.

Supilk drauge su likeriu į keraminį dubenį. Likerio naudok pagal skonį, bet nepadaugink, kad neužgožtų citrusų.

Avieciu apelsinu rikotos limoncello desertas

Į dubenį vieną greta kito sudėk sausainius.

Rikotą išsuk su išsijota cukraus pudra ir vanilės ekstraktu.

Sudėk ant sausainių ir išlygink šaukštu.

Avieciu apelsinu rikotos limoncello desertas

Suberk nuplautas ir nusausintas avietes.

Užtarkuok juodojo šokolado.

Pastatyk į šaldytuvą 20 minučių.

Patiek atvėsintą, jei nori, užtarkavęs papildomai šokolado ir pabarstęs cukraus pudra.

N.B. Rikotą gali keisti maskarpone.

Skanaus!

Pagal Jamie’s 30 minute meals, 42 psl.

Avieciu apelsinu rikotos limoncello desertas

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *