Nicos sumuštinis

Šiąnakt sapnavau, kad buvau Dubajuj ir iš tamsaus gymio vyruko su glaudėm (pliaže) bandžiau atimt raugintus kopūstus. Vakar tikrai buvo per daug saldumynų, pasąmonė siunčia signalus :))

Šiandien cukrus ilsisi – dalinuosi Nicos salotų versija ant sumuštinio. Kodėl taip? Nes kartą pamėginau ir labai patiko. Čia dar trūksta šparaginių pupelių, bet sumuštinis turi būti patogus valgyti – perviršis nėr sveika jokiais gyvenimo atvejais :)

RECEPTAS

2 sumuštiniai

Gaminti 30 min.

6 mažos bulvytės

2 šaukštai majonezo

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

2 šaukšteliai garstyčių

1 šaukštelis citrinos sulčių

po 1 šaukštą smulkintų laiškinių česnakų ir krapų

1 skardinė konservuoto tuno aliejuje

4 virti putpelių kiaušiniai

po 2 ridikėlius, vyšninius pomidorus

mėgstamų salotų lapų

2 didelės riekės duonos

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

1. Bulves išvirk su lupenomis, palik visiškai atvėsti, nulupk ir supjaustyk nedideliais kubeliais.

2. Dubenyje sumaišyk majonezą, aliejų, garstyčias, citrinos sultis, žoleles. Įmaišyk bulves ir, nuvarvinęs aliejų, tuną. Šio dėk pamažu, pagal poreikį. Pagardink druska, pipirais.

3. Salotas dėk ant duonos riekių, puošk ridikėliais, perpus perpjautais kiaušiniais ir pomidorais, salotų lapais.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *