nesaldūs čirviniai blynai

Jei rytas ir namiškiai reikalauja blynų, tegul jie bus nesaldūs ir čirviniai.

Tešlos receptas – bazinis, o įdarui tinka labai daug kas. Aš sergu meile chorizui ir haloumiui, todėl jie abu man čia labai. Kaip ir alternatyva – feta. Rodos, ir žiupsnis rūkytos paprikos nebūtų pro šalį :)

Gardžių rytų.

R E C E P T A S

Čirviniai blynai su chorizo ir haloumiu

apie 8-10 blynų

tešlai:

220 g miltų

30 g kukurūzų miltų (arba bulvių krakmolo)

1 šaukštelis kepimo miltelių

1 šaukštelis druskos

370 ml kefyro arba pasukų

60 ml rapsų aliejaus

2 kiaušiniai

įdarui:

150 g chorizo dešros

100 g fetos arba haloumio

2 šaukštai smulkintų laiškinių česnakų

šviežiai maltų juodųjų pipirų

keptų kiaušinių + špinatų lapų patiekti

Tešlai dubenyje sumaišyk miltus, kukurūzų miltus (bulvių krakmolą), kepimo miltelius, druską.

Suplak kefyrą ar pasukas, kiaušinių trynius, aliejų. Baltymus išplak atskirai iki standumo. Kefyro ir kiaušinių plakinį supilk į sausąjį mišinį ir šluotele kruopščiai išmaišyk. Tada sukrėsk plaktus baltymus ir atsargiai įmaišyk.

Dešrą pasmulkink, fetą sutrupink (jei naudosi haloumį, jį sutarkuok). Viską sudėk į tešlą, pagardink pipirais, išmaišyk.

Įkaitink čirvinių blynų keptuvę. Gali būti, kad pirmiems blynams prireiks keptuvę patepti sviestu arba aliejumi – mano keptuvė senoviška špižinė, tad visko pasitaiko.

Dėk po šaukštą ar kelis tešlos.

Patiek su keptuvėje keptais kiaušiniais ir špinatais.

 

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *