jogurto ir grietinėlės panna cotta su braškių uogiene
Kol dar braškių metas, o italai skina pergales Europoje nuo muzikos iki sporto, tegul bus itališkai vasariškas desertas. Italiją ir šiaip labai myliu, todėl priežastis triguba :)
Tai viena skaniausių mano gamintų panna cottų. Jogurtas + grietinėlė + greita braškių uogienė sukrenta į nuostabų šilkinį, kreminį, saldžiarūgštį derinį, kurio vieno gali pasirodyti maža. Žinoma, kalbu už save, aš desertų žmogus :)
Cukraus kiekis tada, kai ją gaminau, buvo tobulas, nes ir braškės pasitaikė rūgštesnės. Dabar, įpusėjus vasarai, virdami uogienę cukraus galite naudoti ir mažiau.
RECEPTAS
Jogurto ir grietinėlės panna cotta su braškių uogiene
4 porcijos
Gaminti 15 min. ir laikas atvėsinti pernakt
2 ¼ šaukštelio želatinos
2 šaukštai šalto vandens
250 ml riebios plakamosios grietinėlės
500 ml graikiško jogurto
70 g cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus su vanilės grūdeliais
UOGIENĖ
250 g braškių
60 g cukraus
1/2 šaukštelio citrinos sulčių
1. Želatiną kelias minutes pabrinkink vandenyje ir ištirpink.
2. Į prikaistuvį supilk grietinėlę, suberk cukrų ir vanilinį cukrų. Ant vidutinės ugnies kaitink, kol cukrus ištirps, o į paviršių ims kilti maži burbuliukai. Nukaisk.
3. Įplak tirpintą želatiną, tada – jogurtą.
4. Paruoštą desertą išpilstyk į taures ir statyk į šaldytuvą nakčiai. Patiek su uogiene.
5. Uogienei braškes perpjauk į keturias dalis ir drauge su likusiais ingredientais sudėk į prikaistuvį. Kaitink apie 8 min., kol braškės sukris. Sutrink rankiniu trintuvu, perkošk per sietelį. Supilk į indelį ir laikyk šaltai, kol prireiks.
RECEPTAS PUBLIKUOTAS ŽURNALE LAIMĖ
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: