be miltų

jogurto ir grietinėlės panna cotta su braškių uogiene

Kol dar braškių metas, o italai skina pergales Europoje nuo muzikos iki sporto, tegul bus itališkai vasariškas desertas. Italiją ir šiaip labai myliu, todėl priežastis triguba :)

Tai viena skaniausių mano gamintų panna cottų. Jogurtas + grietinėlė + greita braškių uogienė sukrenta į nuostabų šilkinį, kreminį, saldžiarūgštį derinį, kurio vieno gali pasirodyti maža. Žinoma, kalbu už save, aš desertų žmogus :)

Cukraus kiekis tada, kai ją gaminau, buvo tobulas, nes ir braškės pasitaikė rūgštesnės. Dabar, įpusėjus vasarai, virdami uogienę cukraus galite naudoti ir mažiau.

RECEPTAS

Jogurto ir grietinėlės panna cotta su braškių uogiene

4 porcijos

Gaminti 15 min. ir laikas atvėsinti pernakt

2 ¼ šaukštelio želatinos

2 šaukštai šalto vandens

250 ml riebios plakamosios grietinėlės

500 ml graikiško jogurto

70 g cukraus

2 šaukšteliai vanilinio cukraus su vanilės grūdeliais

UOGIENĖ

250 g braškių

60 g cukraus

1/2 šaukštelio citrinos sulčių

1. Želatiną kelias minutes pabrinkink vandenyje ir ištirpink.

2. Į prikaistuvį supilk grietinėlę, suberk cukrų ir vanilinį cukrų. Ant vidutinės ugnies kaitink, kol cukrus ištirps, o į paviršių ims kilti maži burbuliukai. Nukaisk.

3. Įplak tirpintą želatiną, tada – jogurtą.

4. Paruoštą desertą išpilstyk į taures ir statyk į šaldytuvą nakčiai. Patiek su uogiene.

5. Uogienei braškes perpjauk į keturias dalis ir drauge su likusiais ingredientais sudėk į prikaistuvį. Kaitink apie 8 min., kol braškės sukris. Sutrink rankiniu trintuvu, perkošk per sietelį. Supilk į indelį ir laikyk šaltai, kol prireiks.

RECEPTAS PUBLIKUOTAS ŽURNALE LAIMĖ

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply