migdoliniai biscotti

~~~

Per pietus nulėkiau iki mylimiausios itališkos kepyklėlės mėgstamiausios duonos su žaliosiom alyvuogėm. Kaip man ten viskas skanu… Štrudelis – tiesiog dieviškas, brioche su kremu – net žodžių pritrūkau apsakyti, kas kartą, darbe panorėjusi ko nors saldaus, lekiu pirkti jos. O jau visos duonos rūšys… Kainos, žinoma, ne pačios mažiausios: brioche – 5,30 Lt, focaccia – 4,40 Lt, didelė focaccia – 6,90 Lt, biscotti – 4,40 Lt. Visgi asortimentas atperka surūgusias pardavėjas, tiesą pasakius. Viena moteriškė, vyrėlesnio amžiaus, ypač nesimpatiška: paklausi – burbtels, pasisveikinsi – nesiteiks atsakyti. Subjursta nuotaika, ką čia slėpti. Na, aptarnaujantį personalą savininkei reikėjo rinktis atidžiau. Mažulytes Senamiesčio parduotuvėles garbinu dėl jų jaukumo ir šiltų personalo šypsenų. Linkiu, kad situacija pasikeitų į gera. O galbūt čia jau aš tokia priekabi. Tebūnie.
Taigi, grįždama prie skanėstų turiu pasakyt, kad išbandžiau jų gaminamus biscotti [bizko’ti] su migdolais. Išbandžiau ne tik aš, kolegas taip pat vaišinau ir neatsigyniau klausimų „kur pirkai, mmm, kaip skanuuu“. Aha, skanu. Tik maža buvo. Todėl vakaro desertui jų ir išsikepiau.
~~~
~ biscotti ~
50 g minkšto sviesto
nepilna stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
keli lašeliai vanilės esencijos
pilna stiklinė miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
trys šaukštai maltų migdolų
šaukštas pieno
Sviestą išsukti su cukrumi (maždaug šaukštelį jo atsidėti biscotti pabarstymui), sudėti po vieną kiaušinį (prieš tai gerai išplakus), supilti vanilės esenciją, suberti sausus ingredientus, išsukti plaktuvu iki vientisos masės.
Kepimo skardoje patiestą foliją patepti riebalais arba alyvuogių aliejumi, tešlą išskirsyti į 3 stačiakampio formos nestoras dalis, patepti pienu, pabarstyti cukrumi ir pašauti į orkaitę 15 min. arba kol gražiai apskrus.Išėmus iš orkaitės supjaustyti juostelėmis ir sudėti ant skardoje patiesto kepimo popieriaus. Kepti žymiai sumažinus ugnį 5-10 min., kol vidinė biscotti dalis apskrus. Neperlaikykit – aš vos nesudeginau (ajajajaj!!!) :)
~~~

~~~

Skanaus!

Adaptuota iš http://allrecipes.com

Pasidalinkite:

3 Comments

Add Yours
  1. 2
    allegra

    Geras, jei nepridegini :))
    Aš pirmą sykį kepiau grynai inspiruota nusipirktųjų kepyklėlėje skonio, iki tol jie man (iš nuotraukų) džiūvėsius lietuviškus paprastuosius primindavo :) (va, į savuosius žiūriu žiūriu – grynų gryniausi džiūvėsiai, kol neparagauji :))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *