Viena tų sriubų, kurios patinka visai šeimai. Suaugėliams – dėl skonių žaismo (rūkyta paprika čia būtina, nepraleiskite – tinka ir saldžioji, ir aitrioji), vaikams – žinoma, kad dėl popkornų, kurių čia leidžiama dėti tiek, kiek širdis geidžia.
R E C E P T A S
Kreminė kukurūzų sriuba
6 porcijos
Gaminti 30 min.
1 svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
4 nedidelės šviežios (arba virtos) kukurūzų burbuolės,
1 nedidelė bulvė,
500 ml daržovių sultinio,
1 šaukštelis maltos rūkytos paprikos,
200 ml grietinėlės,
spragintų kukurūzų, aitriųjų paprikų, kalendrų patiekti.
-
Puode įkaitintame aliejuje pakepink susmulkintą svogūną, kol pagels. Sudėk supjaustytą bulvę, nuo kotelio nupjautus kukurūzų grūdelius, supilk sultinį.
-
Užvirk, ugnį sumažink ir virk 15–20 min., kol kukurūzai suminkštės (arba trumpiau, jei naudosi virtas burbuoles). Baigdamas virti, suberk papriką.
-
Sriubą sutrink rankiniu trintuvu su grietinėle. Patiek su spragintais kukurūzais, smulkintomis aitriosiomis paprikomis ir kalendromis.
Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: