ramenas #3

Šio rameno istorija prasidėjo nuo kopūsto.

Dar prieš Velykas pačiupau porelę gražiausių kopūstų pasaulyje bok choy ir, įsisukusi į geras oras, lekiam į gamtą-nieko negaminam, dar yra mišrainės ir kiaušinių-vis dar yra kiaušinių-o ta višta kada baigia galioti?! suktinį, juos visai pamiršau.

Tada praėjo vasariškas pavasaris ir vėl atėjo šalti rytai ir dienos. Daržovių stalčiuje atradusi kopūstus, pagalvojau apie rameną. Žinau, kad bok choy kiniški, o ramenas japoniškas, bet Rytai juk ir ten, ir šen.

Esu labai didelė tinginė virtuvėje, man baisiai gaila ten gaišti laiką užuot skaičius knygas, slampinėjus po pavasarėjantį miestą lėtai gurkšnojant latę ar naršius įkvepiančių istorijų fotografijai, bet skaniai valgyti norisi, todėl, ieškodama receptų, visada ieškau alternatyvų ilgam gaminimui.

Todėl ir šis ramenas greitas, nes sultinys pirktinis, o vietoj mėsos naudoju upėtakio filė. Sultinį labai pagardina miso pasta ir žuvų padažas, tad siūlau nė vieno nepraleisti.

Naudokit šitakius vietoj pievagrybių, o upėtakio nepatingėkit įtrinti marinatu. Jei mėgstat aštriau, šliūkštelkit daugiau aitriųjų paprikų padažo arba įdėkit maltos aitriosios paprikos.

P.S.1 Bok choy turi kartoką skonį. Jei tokio nemėgstate, bet šį kopūstą nutarsite naudoti, prieš sumesdami į rameną pasmulkintą galite trumpai apvirti verdančiame vandenyje, turėtų pakakti maždaug 30 s.

P.S.2 Kai užsidarė Ramenas ir pagaliukai (vis dar jaučiu nostalgiją jų seilinukams), Vilniuj nebeliko skanių vietų, kur galima būtų paskirt pasimatymus ir pašliurpt faino rameno. Gal ką atradot? Pasidalinkit komentaruose arba instagrame! :)

P.S.3 Ramenas #1 su šonine ir ramenas #2 su vištiena

R E C E P T A S 

Ramenas su žuvimi

3 porcijos / per 40 min.

Marinatui:

400 g upėtakio filė

1 šaukšto sojų padažo

1 šaukštelio klevų sirupo arba medaus (cukraus)

1 šaukštelio sezamų aliejaus

2 česnako skiltelių

2 cm dydžio imbiero šaknies

gabalėlio (ar žiupsnio maltos) aitriosios paprikos arba pagal skonį aitriųjų paprikų padažo

ramenui:

2 litrų vištienos sultinio

2 šaukštų miso pastos (naudojau tamsią)

1-2 šaukštų žuvų padažo

10 šitakių

bok choy kopūsto

svogūnų laiškų

nūdlų

minkštai virtų kiaušinių, ridikėlių, sezamų sėklų

1. Visus marinatui skirtus ingredientus sutrink į košelę ir aptepk upėtakį.

2. Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių nustatęs grilio režimą.

3. Žuvį kepk apie 8-10 min. (priklauso nuo filė storio, gali prireikti daugiau laiko).

4. Užvirk sultinį, sukrėsk miso pastą ir trumpai pavirk. Sumesk stambesnėmis juostelėmis pjaustytus kopūstus, dalį pasmulkintų svogūnų laiškų, šitakius (didesnius gali supjaustyti griežinėliais). Trumpai pavirk ir įmaišyk žuvų padažą.

5. Nukelk nuo ugnies, uždenk ir palik pastovėti.

6. Išvirk nūdlus, nupilk vandenį ir pašlakstyk sezamų aliejumi.

7. Minkštai (arba taip, kaip mėgsti) išvirk kiaušinius.

8. Į dubenis dėk nūdlų, įpilk sultinio, dėk žuvies, kiaušinių, svogūnų laiškų, ridikėlių, pabarstyk sezamais.

Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *