marinuoti agurkai

Yra receptų su didele istorija.

Ir yra tokių dalykų, kurie tam tikru metu sukuria tam tikrą nuotaiką. Žinot, kaip būna, kai kur nors Venecijoj ant vienų iš gausybės laiptų lydi saulę ir geri čia pat, už kampo esančioj parduotuvėj, pirktą vyną? Vynas atrodo nežemiško skonio. Tik kodėl tas pats vynas palydint tą pačią saulę Vilniuj jau regisi blankus?..

Dėl nuotaikos, žmonių šalia, svetimo miesto egzotikos, nežinomos kalbos čiauškėjimų, galvos, apsvaigusios nuo įspūdžių. Skonius, patirtus ten, rizikinga atkartoti čia.

Šio recepto skonis – irgi iš kelionės. Nuostabiai saldžiarūgščius agurkus valgiau su tobulai paruoštais grybais Nidoj. Idealus šoninės, svogūnų ir grietinės santykis su baravykais, kazlėkais ir dar galai žino, kas toj keptuvėj kepė. Tai buvo patys skaniausi greiti pietūs baigiantis vienam ilgam savaitgaliui prie jūros.

Agurkai, grybai, bulvės ir Nida.

Agurkų receptą gavau. Kilogramas jų ilgai gulėjo ant palangės, nes natūraliai bijojau, kad nepavyks. Žinau, juokinga :) Bet taip nesinorėjo, kad baigtųsi kaip su tuo vynu…

Proporcijas, pakamantinėjusi stiklainio Nidoj savininkę, pasiderinau pagal save atsižvelgdama į receptą. Manau, kitą sykį galima žaisti su rūgštumo saldumo santykiu, bet bendrai – taip, aš laiminga :) Dabar dar labai labai reikėtų į mišką, nors ir su kiaušiniene puikiai.

R E C E P T A S

MARINUOTI AGURKAI

1 kg agurkų

2 nubraukti šaukštai druskos

marinatui:

180 g cukraus

150 ml acto

1 nedidelė aitrioji paprika (arba kelios, jei norisi aštriau)

6 česnako skiltelės

3 šaukštai aliejaus

Agurkus supjaustyk plonomis riekelėmis.

Sudėk į dubenį, užberk druska, išmaišyk ir palik 6 val. kambario temperatūroje. Kas kelias valandas pamaišyk.

Marinatui visas sudedamąsias dalis sumaišyk, prieš tai perpus perpjauk nuluptus česnakus ir supjaustyk papriką. Siūlau iš pradžių cukraus berti mažiau ir ragauti.

Užpilk agurkus ir statyk į šaldytuvą dar 12 val.

Tada dėk į stiklainius ir laikyk šaltai.

 

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *