triufeliai su raudonuoju vynu

Šokoladas kaip sekmadienis – nespėjai paragaut, o jau nebėr, ištirpo.

Šiandien siūlau tirpinti šokoladinius triufelius – su lašeliu raudonojo vyno ir vyšnių uogiene, arba be jos, jei neturit.

O receptas labai paprastas, tuo triufeliai ir garsūs.

RECEPTAS

20 triufelių:
50 ml raudonojo vyno
150 g juodojo šokolado (60–70 proc. kakavos)
30 g sviesto
šaukštelio vyšnių (arba kitos skystesnės, rūgštesnių uogų) uogienės
natūralios kakavos miltelių

1. Vyną pašildyk, kol ims garuoti. Į dubenėlį sulaužyk šokoladą, užpilk vynu ir maišydamas ištirpink.
2. Sviestą išlydyk. Supilk drauge su uogiene į šokolado ir vyno mišinį. Išmaišyk.
3. Dubenėlį statyk į šaldytuvą apie 30 min., kol masė sustings. Šaukšteliu formuok triufelius, apvoliok kakavos milteliuose.
4. Pagamintus triufelius atvėsink šaldytuve. Nepamiršk suvalgyti :)

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *