triufeliai su raudonuoju vynu
Šokoladas kaip sekmadienis – nespėjai paragaut, o jau nebėr, ištirpo.
Šiandien siūlau tirpinti šokoladinius triufelius – su lašeliu raudonojo vyno ir vyšnių uogiene, arba be jos, jei neturit.
O receptas labai paprastas, tuo triufeliai ir garsūs.
RECEPTAS
20 triufelių:
50 ml raudonojo vyno
150 g juodojo šokolado (60–70 proc. kakavos)
30 g sviesto
šaukštelio vyšnių (arba kitos skystesnės, rūgštesnių uogų) uogienės
natūralios kakavos miltelių
1. Vyną pašildyk, kol ims garuoti. Į dubenėlį sulaužyk šokoladą, užpilk vynu ir maišydamas ištirpink.
2. Sviestą išlydyk. Supilk drauge su uogiene į šokolado ir vyno mišinį. Išmaišyk.
3. Dubenėlį statyk į šaldytuvą apie 30 min., kol masė sustings. Šaukšteliu formuok triufelius, apvoliok kakavos milteliuose.
4. Pagamintus triufelius atvėsink šaldytuve. Nepamiršk suvalgyti :)
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu