mielinės burokėlių bandelės su cinamonu ir kakava

Taip, mielinė tešla – su burokėliais. Todėl ir spalva tokia. Skoniui didelės įtakos neturi, šioks toks jų žemiškumas juntamas, bet neįkyriai. Panašiai kaip neseniai publikuotoj burokėlių latte – ar gali būti (rožinių) receptų su burokėliais per daug? :)

Labai patiko vaikams. Šiokia tokia apgavystė, nes jie neklausė, o aš ir nepasakojau, kodėl bandelės tokios rožinės, bet visai smagu, kad valgydamas desertą, gauni ir daržovių.

Keli patarimai.

Burokėliai tešlą suminkština ir šiek tiek paskystina, todėl miltų naudokite kiek daugiau ir tešlą minkydami, ir, vėliau, jau pakilusią, kočiodami, nes tikrai lips prie stalo.

Sviestas įdarui geriausiai tepsis itin minkštas.

Būtinai bandeles trumpai pakildinkite ir antrą kartą.

RECEPTAS

24 bandelės / per 4 valandas

80 ml šilto vandens

2 šaukšteliai sausų mielių

200 g virtų burokėlių

100 g cukraus

1 kiaušinis

40 g tirpinto sviesto

200 ml kefyro

1 apelsino žievelė, smulkiai tarkuota

600 g + papildomai miltų

ĮDARAS

100 g labai minkšto sviesto

80 g cukraus

1 šaukštelis malto cinamono

2 šaukšteliai kakavos miltelių

APTEPTI

1 kiaušinis, išplaktas su šlakeliu vandens

rudojo cukraus

1.Į šiltą vandenį suberk mieles ir 2 šaukštus cukraus. Išmaišyk, palik 5 min., kol vandens paviršius suputos.

2. Burokėlius sutrink blenderiu. Sumaišyk su cukrumi, kiaušiniu, tirpintu sviestu, kefyru, tarkuota žievele, supilk ir įmaišyk mieles. Suberk pusę miltų, išmaišyk. Suberk likusius ir, prireikus, šiek tiek daugiau jų, kol suformuosi tešlą.

3. Ant miltais pabarstyto stalo minkyk ją 5 min. Dėk į dubenį, uždenk plėvele. Palik pakilti 2 val.

4. Įdarui sviestą išsuk su likusiais ingredientais.

5. Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių.

6. Tešlą padalink į 2 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiok į 30 x 60 cm dydžio stačiakampį. Aptepk po puse įdaro.

7. Pradėdamas nuo ilgosios pusės, susuk du ritinius. Įžambiai supjaustyk po 12 bandelių. Mediniu smeigtuku išilgai įspausk kiekvieną bandelę.

8. Dėk į kepimo popieriumi užtiestas dvi skardas. Uždenk, palik pakilti dar 30 min.

9. Aptepk kiaušinio plakiniu, pabarstyk cukrumi. Kepk apie 15-18 min.

10. Dar karštas gali patepti sirupu, paruoštu iš maždaug 50 ml vandens ir kelių šaukštų cukraus, pakaitinto, kol skystis šiek tiek sutirštės.

11. Skanios ir šiltos, ir atvėsusios.

Dar daugiau įkvepiančių istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *