raudonasis moliūgų karis

Nors dar prieš kelias dienas į plaukus sukosi pavasariu kvepiantis vėjas, šiandien vėl grįžo žiema. Kaip per ilgai užsibuvęs svečias, kuriam vis dar trypčiojant svetainėje vis dažniau imi žvilgčioti į laikrodį ir į indaplovę krauti indus. Suprask – šlepetes palik prie durų ir – iki malonaus. Kitais metais, ačiū, laimingai.

Žengusi didelį žingsnį į priekį, pagreitį sumažinu. Nes ankstyvą lietuvišką pavasarį tenka pavaikščioti tiptopais, kaip vaikystėj. Grįžtu prie jaukaus maisto, mat karis toks ir yra. Ir dar – šis receptas vienas skanausių šio mėnesio atradimų. Gana aštrus, labai kreminis, tirštokas dėl moliūgų tyrės, gausus skonių ir kvapų. Raudonasis, nes naudojama raudonoji kario pasta (Thai red curry paste).

RECEPTAS

4-6 porcijos

Gaminti (jei turi paruoštos moliūgų tyrės) 30 min.

2 šaukštai kokosų aliejaus

1 nedidelis svogūnas

4 česnako skiltelės

1,5 šaukštai tarkuoto imbiero

1/2 raudonos čili paprikos

1 nedidelė raudona saldžioji paprika

3 šaukštai raudonosios kario pastos (Thai red curry paste)

apie 400 ml kepto moliūgų tyrės*

100 g virtų konservuotų avinžirnių

1 šaukštelis maltos ciberžolės

400 ml kokosų pieno

ketvirtadalis brokolio

žirnių ankščių

druskos

citrinos sulčių pagal skonį

1. Puode storu dugnu pašildyk aliejų. Sudėk raikytą svogūną, smulkintus česnakus ir čili, tarkuotą imbierą. Kepink maišydamas 2 min.

2. Sudėk plonomis juostelėmis pjaustytą papriką ir kario pastą. Pakepk maišydamas dar 2 min.

3. Supilk moliūgus, išmaišyk. Patroškink porą minučių ir supilk kokosų pieną, suberk ciberžolę, žiupsnį druskos.

4. Užvirk, ugnį sumažink. Uždenk, troškink 15 min.

5. Likus 4 min., sudėk brokolio žiedynus, žirnių ankštis ir avinžirnius, supilk citrinos sultis. Patiek karštą su šviežiomis kalendromis ir šviesia duona (geriausia – su indiškomis naan duonelėmis).

* moliūgo tyrės paruoši taip: dalį moliūgo supjaustyk kubeliais, sudėk į kepimo formą. Pabarstyk druska, pašlakstyk aliejumi. Uždenk folija, pašauk į 200 laipsnių orkaitę maždaug 45 min., kol moliūgą galėsi persmeigti šakute. Sutrink blenderiu.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *