makaronai su kvapniais džiūvėsėliais

Makaronai – mano išsigelbėjimas, kai šilto maisto reikia čia ir dabar. Vaikai juos dievina tiesiog su sūriu (vaikystės klasika), aš – praktiškai bet kaip paruoštus. Svarbu – skanūs makaronai ir kokybiški kiti ingredientai.

Kažkur skaičiau (ir, beje, mačiau savo akimis – bet tai galėjo būti labiau išimtis nei taisyklė) – Italijos lietuvaitės, pataisykite, jei klystu, – kad italai net makaronus valgo su savo duona :) Suprask, abu kilę iš to paties grūdo ir viens kitam nemaišo. Be to, duona puikiai sudažo padažą. Negi gerą daiktą paliksi indaplovei :)

Jei makaronai lygu duona ir atvirkščiai, ėmiau ir supiršau spagečius su džiūvėsėliais! Skanu! Svarbu juos pakepinti, tuomet gardžiai traškės valgomi.

RECEPTAS 
2-3 porcijos

4 šaukštai džiūvėsėlių
1 krapų šakelė
1/2 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
1 šaukštas smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
šlakelis alyvuogių aliejaus
1 nedidelis svogūnas
1/2 šaukštelio rudojo cukraus
1 česnako skiltelė
gabalėlis aitriosios paprikos
250 g spagečių
kepintų pinijų (pagal poreikį)

1. Sausoje keptuvėje pakepink džiūvėsėlius, kol parus. Suberk į dubenėlį. Įmaišyk smulkintus krapus, tarkuotą žievelę ir sūrį.
2. Keptuvėje įkaitink aliejų, sudėk plonais griežinėliais pjaustytą svogūną, suberk cukrų. Ant lėtesnės ugnies kepink pamaišydamas apie 15 min., kad karamelizuotųsi. Sudėk išspaustą česnaką, aitriosios paprikos griežinėlius ir pakepink dar kelias minutes. Nukelk nuo ugnies.
3. Išvirk spagečius al dente. Pasilik 0,75 stiklinės vandens, kuriame virė makaronai, likusį nupilk.
4. Į keptuvę supilk vandenį, užvirk. Sudėk spagečius, pagardink žiupsneliu druskos, pipirų, pašlakstyt aliejumi – makaronai neturi būti sausi. Patroškink 1 min.
5. Dėk į lėkštes, barstyk džiūvėsėliais, pinijomis ir iškart patiek!

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *