Virš galvos skraido lėktuvai ir lakioja pūkuoti dangaus avinukai. Žolė dar drėgna po nakties lietaus, o saulė ima pašėlusiai kaitinti nuogas kojas. Už nugaros, tvenkinyje, žaidžia fontano purslai, prieš akis tyso dulkėta rūmų aikštė ir plazda vėliavos. Greta prisėdusiame idiliškame šeimos būrelyje mama sklaido knygą, brolis sesės batelyje jau paslėpė staigmeną, o basa didžiaakė mergaitė vis kariasi tėčiui ant pečių. Mano žmogus juokiasi ir klausia, ar aš elgiausi taip pat? Šypsausi ir linksiu, vaikystės visų panašiai jaukios.
Jau skaičiuoju dienas iki namų…
~ riestainėliai ~
2 stiklinės miltų
1/4 šaukštelio sodos
1/2 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
4 šaukštai jogurto
50 g sviesto
cukraus ir cinamono mišinio riestainiams apibarstyti
Miltus sumaišyk su soda ir persijok į gilesnį dubenį.
Jogurtą, cukrų ir kiaušinį maišyk tol, kol cukrus ištirps. Minkštą sviestą gerai išsuk mediniu šaukštu arba plaktuvu, palaipsniui įmaišydamas jogurto, cukraus ir kiaušinio mišinį. Suberk miltus, labai gerai išsuk iki vientisos masės ir greitai užminkyk tešlą: jogurte esanti rūgštis, susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja ir kepiniai pavyksta nepurūs.
Iš tešlos suformuok riestainėlius, apibarstyk cukraus ir cinamono mišiniu, išdėliok kepimo skardoje ir kepk 200 laipsnių orkaitėje 10-15 min., kol dailiai parus.
Vietoj jogurto gali naudoti grietinę, rūgpienį, kefyrą, pasukas. Jei naudosi skystesnį produktą, papildomai įberk miltų, kad minkant tešla neliptų prie rankų.
Riestainėlių nepamiršk apibarstyti cukrumi prieš dėdamas į kepimo skardą, o ne formoje, antraip cukrus ims svilti ir kepiniai pridegs.
Iš nurodyto kiekio produktų pavyks pagaminti 12-16 nedidelių, minkštų, kvapnių ir nuostabiai skanių riestainėlių.
Skanaus!
Šaltinis: Supermamos