morkų pyragas

Ruduo yra pyragai.

Turbūt šitai rašau kasmet, bet juk taip ir yra. Saldūs ir ne, su vaisiais, daržovėmis ar sūriu. Būtinai kepti, nes šitaip sušyla namai, o paskui ir širdys.

Morkinis yra būtent toks. Truputį sveikesnis, nes be baltų miltų ir (beveik) be cukraus, jei tik maskarponei rasit draugišką cukraus pakaitalą. Bet ne tai svarbiausia.

Šį norisi pasilikti tik sau. Visą.

R E C E P T A S

250 g morkų

2 kiaušiniai

1 šaukštas medaus

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

70 g maltų avižinių dribsnių

2 šaukštai visų grūdo dalių miltų

1 šaukštelis cinamono

1/2 šaukštelio imbiero

1 šaukštelis kepimo miltelių

saujelė smulkintų graikinių riešutų, razinų, datulių

žiupsnis druskos

kremui:

250 g maskarponės

1 šaukštas cukraus pudros

Orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių.

Morkas smulkiai sutarkuok.

Kiaušinių trynius atskirk nuo baltymų. Šiuos išplak su žiupsneliu druskos iki standumo. Trynius išplak su medumi ir aliejumi, įmaišyk morkas.

Atskirai sumaišyk maltas avižas, prieskonius, kepimo miltelius, riešutus ir razinas.

Įmaišyk į trynių ir morkų mišinį. Sukrėsk ir atsargiai įmaišyk plaktus baltymus.

20 cm skersmens negilią kepimo formą išklok kepimo popieriumi. Sukrėsk tešlą.

Kepk 40 minučių.

Kremui maskarponę išsuk su cukraus pudra. Puošk visiškai atvėsusį pyragą – ir, geriausia, prieš patiekdamas.

 

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours
  1. 2
    Kristine

    Sveiki, vietoje maltu avizu galima naudoti tiesiog pilno grudo avizinius miltus? Ir morkas tarkuojate pacia smulkiausia tarka (tarsi kosele) ar tarpiniu variantu tarp smulkiausios ir burokines vadinamos? Dekui is anksto.

Leave a Reply