bananinis vyniotinis su maskarponės kremu

Ketvirtas iš eilės desertas bloge. Na ir puiku, gyvenimas pamėtėja pakankamai nesaldžių dalykų.

Jei mėgstat bananinius keksiukus su maskarponės kremu, tikrai patiks ir šis vyniotinis. Nedaugžodžiausiu, tik paliksiu kelis patarimus.

Į ingredientų sąrašą neįtraukiau šafrano – žiupsnelį jo, išmirkyto pernakt brendyje, naudojau spalvai ir skoniui. Su spalva nepavyko – labai smalsu, kodėl, gal įvyko cheminė reakcija ir kalti bananai? :) Pavyko su skoniu – man labai patiko. Kodėl neįtraukiau? Todėl, kad šafraną mėgsta ne visi. Neragavusiems siūlau išbandyti, šafrano skonis ir kvapas su niekuo nesumaišomas. Jeigu naudosite, nedėkite cinamono. Jei reikės patarimo dėl proporcijų ir eigos – rašykit.

Kepimo skarda idealiausia nurodytų išmatavimų, bet jūs jau patys žiūrėkit, kokią turit. Tiks ir mažesnė, ir didesnė, tiesiog nuo dydžio priklausys vyniotinio storis. Svarbu sviestu sutepti ir kepimo popierių, pabarstyti miltais, nes gali būti sunku jį nuplėšti.

Bananai tinkamiausi prinokę, su rudais žievės taškeliais, bet patys tvirti, neparudę.

RECEPTAS

10 gabalėlių / per 1 val.

100 g miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

1/2 šaukštelio sodos

1/2 šaukštelio cinamono

3 kiaušiniai

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

50 g cukraus

2 prinokę bananai

Kremui:

250 g kambario temperatūros maskarponės

60 g minkšto sviesto

cukraus pudros pagal skonį

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Miltus sumaišyk su kepimo milteliais, soda ir cinamonu.

Kiaušinius su cukrumi ir vanile plak 2 min. Suberk miltus, sudėk blenderiu sutrintus bananus ir išsuk iki vientisos masės.

25 x 40 cm dydžio kepimo skardą patepk sviestu, įtiesk popieriaus, šį vėl sutepk sviestu ir pabarstyk miltais.

Sukrėsk tešlą, išlygink. Kepk 13-15 min. Išversk ant cukraus pudra pabarstyto rankšluosčio, nulupk popierių, susuk drauge su rankšluosčiu. Palik atvėsti.

Kremui visus ingredientus sumaišyk. Aptepk pyragą ir darsyk standžiai susuk. Atvėsink šaldytuve.

Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

 

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *