marcipaninės bandelės

Ir ne tik marcipaninės. Dar šiek tiek kardamoninės ir anyžinės – absoliučiai pasiteisinęs eksperimentas. Skaniausios – kaip visad, ką tik iš orkaitės.

Galit kept ir vieną didelį pyragą – bus išties mažiau vargo.

R E C E P T A S

12-14 bandelių

tešlai:

120 g minkšto sviesto

40 g cukraus

žiupsnis druskos

350 ml pieno

2 šaukšteliai sausų mielių

650 g miltų

įdarui:

130 g minkšto sviesto

2 šaukšteliai malto kardamono

1 šaukštelis maltų anyžių

200 g marcipanų

1 kiaušinis bandelėms aptepti

migdolų plokštelių

Dubenyje plaktuvu išsuk sviestą su cukrumi ir druska.

Pieną pašildyk, nukelk nuo ugnies. Suberk mieles, išmaišyk ir palik 5 minutėms, kol paviršius suputos.

Pieną supilk į sviesto ir cukraus masę ir išsuk plaktuvu.

Suberk miltus ir užminkyk tešlą. Išversk ją ant miltais pabarstyto stalo ir minkyk 5 minutes. Gali prireikti įberti dar šiek tiek miltų.

Dubenį patepk aliejumi, sudėk tešlą. Uždenk maistine plėvele ir palik pakilti 1 valandai.

Orkaitę įkaitink iki 200 laipsnių.

Įdarui sviestą išsuk su prieskoniais. Marcipaną sutarkuok.

Atgnybk po 90 g tešlos ir iškočiok stačiakampį. Aptepk sviestu su prieskoniais, pabarstyk marcipanais. Pradėdamas nuo ilgosios tešlos stačiakampio pusės susuk standų ritinėlį. Perpjauk jį išilgai, sutvirtink galus ir susuk juostelę. Paruoštas bandeles dėk į formą, padengtą kepimo popieriumi.

Aptepk kiaušinio plakiniu, pabarstyk migdolų plokštelėmis. Kepk 20 minučių. Iškepusių orkaitėj nepalik – sudžius.

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours
  1. 1
    Jurgita

    Daiva, paprasčiausią, parduodamą prekybcentriuose supakuotą pakuotėje, kaip šokoladas :) Jis būna kietas, galima tarkuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *