vištienos ramenas (iš to, kas šaldytuve!)

Turiu jums dar vieną rameną!

Ne, sultinio neviriau. Mėsos parą – taip pat. Sriubos labai norėjau, todėl ją susikūriau iš to, ką turėjau šaldytuve, o sultinį iš kubelių pagerinau džiovintais grybais ir dar šiuo tuo.

Šis ramenas netikras, apsimetėlis (net nūdlus keičiau spagečiais!), pagaminamas vos per pusvalandį, bet vis tiek ne bomžpakiai iš apatinės parduotuvės lentynos :) Šeima sakė, kad skanu, patiko ir man.

Ruošiant jį suklysti nėra kur, svarbu vadovautis vienu patarimu, tinkančiu visais atvejais gaminant: ragauti.

Šliurpiam?

RECEPTAS / 3-4 porcijos / 30 min.

sultiniui:
2 v.š. sezamų aliejaus
3 česnako skiltelės
gabalėlis imbiero
3 v.š. sojų padažo
2 v.š. ryžių arba obuolių acto
2 a.š. cukraus
1 l vištienos sultinio
sauja džiovintų grybų
aitriųjų paprikų padažo (pvz. sriracha)

vištos šlaunelė be kaulų ir odos
maltų kvapiųjų pipirų
druskos, maltų juodųjų pipirų
nūdlų arba spagečių
morkų, svogūnų laiškų, pievagrybių, brokolių

1. Pakaitintame aliejuje kelias minutes apkepk tarkuotus česnakus ir imbierą. Supilk soją, actą, suberk cukrų, pakaitink dar minutę.
2. Supilk sultinį, užvirk. Pavirk 5 min., sudėk džiovintus grybus ir virk dar 10 min. Įpilk aitriųjų paprikų padažo pagal skonį. Puodą uždenk, palik šiltai.
3. Vištieną įtrink prieskoniais ir iškepk keptuvėje.
4. Makaronus išvirk, nukošk, apšlakstyk sezamų aliejumi.
5. Išvirk kiaušinius. Daržoves supjaustyk. Patiek.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply