ir vegetarams

kepti baklažanai su jogurtu

 

Baklažanai nesiliauja manęs stebinę ir džiuginę. Niekas neprilygtų parmigianai vėsų rudens vakarą, makaronų apkepui su baklažanais ar baklažaniniam tarte tatin, kai labai prireikia šio to gundančiai saldaus ir kiek netikėto.

Šis receptas – dar vienas į baklažaninių receptų kolekciją. Orkaitėję kepti baklažanai puikiai dera su česnakiniu jogurtu ir žolelėmis. Svarbiausia nepersistengti su aliejumi (baklažanai jį sugeria kaip kempinės, juk žinot) ir druska.

O visa kita – greita ir paprasta, kaip per sviestą,

R E C E P T A S

1-2 porcijos

1 baklažanas (jei dviem – didesnis)

alyvuogių aliejaus

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

125 ml natūralaus jogurto

2 česnakų skiltelės

1 šaukštas citrinų sulčių

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

1 nedidelė aitrioji paprika

krapų ir bazilikų

Įkaitink orkaitę iki 250 laipsnių. Kepimo skardą uždenk kepimo popieriumi.
Baklažaną supjaustyk storesnėmis riekelėmis. Iš abiejų pusių aptepk aliejumi. Dėk į skardą, pabarstyk druska ir pipirais.
Kepk apie 30 minučių, kol gražiai parus. Praėjus pusei laiko, riekeles apversk.
Jogurtą sutrink su viena česnako skiltele ir citrinos sultimis. Pasūdyk, įberk pipirų.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepink riekelėmis pjaustytą antrą česnako skitelę ir papriką.
Lėkštėj sluoksniuok baklažanus, jogurtą, žoleles ir keptus česnakus su paprika.
Pašlakstyk likusiu aitriu aliejumi iš keptuvės.
Pasidalinkite:

Leave a Reply