kepti baklažanai su jogurtu
Baklažanai nesiliauja manęs stebinę ir džiuginę. Niekas neprilygtų parmigianai vėsų rudens vakarą, makaronų apkepui su baklažanais ar baklažaniniam tarte tatin, kai labai prireikia šio to gundančiai saldaus ir kiek netikėto.
Šis receptas – dar vienas į baklažaninių receptų kolekciją. Orkaitėję kepti baklažanai puikiai dera su česnakiniu jogurtu ir žolelėmis. Svarbiausia nepersistengti su aliejumi (baklažanai jį sugeria kaip kempinės, juk žinot) ir druska.
O visa kita – greita ir paprasta, kaip per sviestą,
R E C E P T A S
1-2 porcijos
1 baklažanas (jei dviem – didesnis)
alyvuogių aliejaus
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
125 ml natūralaus jogurto
2 česnakų skiltelės
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 nedidelė aitrioji paprika
krapų ir bazilikų