žalia grikių ir avokadų košė

Ar esat ragavę žalių, neskrudintų grikių, košės? Gali būti, jog net nežinojote, kad tokių kruopų apskritai būna pirkti. Grikiuose gausu B grupės vitaminų, folio rūgšties, avokadas – puikus sveikųjų riebalų šaltinis, o kakavos pupelės suteikia energijos. Jokio cukraus ir gyvulinių riebalų. Net ir prie viryklės stovėt neprireiks.

Tiesiog detoks-košė. Superkošė!

2 porcijos

120 g nekepintų grikių

1 avokadas

1 bananas

4 minkštos datulės

2 šaukštai citrinų sulčių (arba pagal skonį)

patiekti:

šilauogių ir aviečių

termiškai neapdorotų kakavos pupelių

Kruopas užpilkite vandeniu ir palikite pernakt. Perkoškite.

Į maisto smulkintuvą sudėkite visus košei paruošti skirtus ingredientus ir sutrinkite. Jei reikia, įpilkite vandens.

Patiekite su uogomis, pabarstykite smulkintomis kakavos pupelėmis.

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours
  1. 2
    sadf

    nežinau, ar sakyti, ar čia kažkokia perteklinė neprašyta informacija, bet grikius pamerkus penkiolikai minučių, o po to nupylus ir per naktį palikus drėgnus, jie sudygtų ir taptų naudingesni.

Leave a Reply