tacos su jautiena ir paprikomis

Valgyti galima ir prėską maistą, kaip ir gyventi beaistrį gyvenimą. Tik kam, kai pasaulis toks įvairialypis, o prieskonių pirkliai dar prieš kelis šimtmečius pasistengė, kad mūsų virtuvės kvepėtų ir jose virtų neką prastesnis gyvenimas nei užjūrio karalystėse.

Maistas, kuriame daug skonių, yra lygus aistrai. Taip, netgi cepelinai be spirgučių, kai lašinukai pakaitinami lygiai tiek, kad virstų padažu (tas vaikystės kvapas iki šiol pakerta kojas), ir dosnaus šaukšto grietinės būtų visiškas niekis, tik pilki akmenukai skrandyje be fantazijos.

Man sunku girti savo maistą, nes skonis lyg ir subjektyvus dalykas, bet aš negaliu kitaip. Šie takai yra labai geri. Labai geri. Labai. Jei mėgstat keptas paprikas – ypač. Neperkepta mėsa ir paprikos sudaro tą junginį, dėl kurio gali pamiršti, ką veikei prieš kelias minutes. Aitrioji paprika, avokadai, laimas – būtini, nes tai – tie užjūčio skoniai, apie kuriuos rašiau pirmoj pastraipoj. Ir, jei turit galimybę, grilio keptuvėj (toj, kuri nelygiu dugnu, su grotelėm), vos pateptoj aliejum, apkepkit tortilijas. Tobula.

Ir – ne, mano gyvenimas nėra prėskas. Aš tiesiog neleidžiu jam tokiam būti :)

R E C E P T A S

TACOS SU JAUTIENA IR PAPRIKOMIS

5 porcijos

{Gaminti 15 min. ir marinuoti mėsą pernakt}

Marinatui:

220 g jautienos mentės didkepsnio

50 ml alyvuogių aliejaus

1 šaukštas maltos kalendros

1 šaukštas maltų aitriųjų paprikų

½ šaukštelio džiovintų raudonėlių

1 šaukštelis druskos

Įdarui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 raudonasis svogūnas

po ½ raudonos, geltonos ir oranžinės saldžiosios paprikos

5 mažos tortilijos

1 aitrioji paprika

2 avokadai

ryšelis kalendrų

1 žalioji citrina

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Marinatui visus ingredientus sumaišyk. Užpilk jautieną ir palik pernakt šaldytuve.

Įkaitintoje keptuvėje kepk mėsą po 4–5 min. iš abiejų pusių. Iškepusią iškelk iš keptuvės ir palik 5 min., tada supjaustyk plonais gabalėliais.

Keptuvėje įkaitink aliejų. Sudėk plonais griežinėliais pjaustytą svogūną ir plonomis juostelėmis pjaustytas paprikas. Pasūdyk, pabarstyk pipirais ir apkepk kelias minutes – svarbu, kad daržovės nesukristų.

Pašildyk tortilijas. Ant kiekvienos tortilijos dėk paprikų, jautienos, pjaustytų avokadų, kalendrų, pašlakstyk žaliųjų citrinų sultimis.

Takus patiek šiltus.

Receptas ir nuotraukos publikuoti žurnale „Laimė“.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *