Malonu, kad gamini :)
~ greitasis vištienos čili ~
400 g vištienos filė
4 skiltelės česnako
1 1/4 stiklinės vištienos sultinio
skardinė (400 g) konservuotų pomidorų be odelių
2 aitriosios paprikos (čili; man pritrūko aštrumo – teko pridėti kajeno pipirų :)
vidutinis svogūnas
šaukštelis be kaupo maltos kalendros arba saujelė šviežios
1/4 stiklinės skrudintų žemės riešutų (naudojau mišinį: anakardžiai, migdolai, žemės riešutai ir kt.)
šaukštelis malto kumino
1/4 šaukštelio druskos (pagal skonį)
šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
skardinė (200 g) raudonųjų pupelių
1. Dvi česnako skiltelės sutrink ir pakepink keptuvėje įkaitintame aliejuje kelias minutes.
2. Vištienos filė supjaustyk plonomis juostelėmis ir iškepk drauge su česnakais. Pagardink žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Sultinį, pomidorus su visomis sultimis, kalendrą, kuminą, į kelias dalis perpjautą svogūną ir likusias dvi česnako skilteles, riešutus ir be sėklyčių bei smulkesniais gabalėliais supjaustytas aitriąsias paprikas trink maišytuvu inde aukštais kraštais kelias minutes, kol nebeliks daržovių gabalėlių.
4. Puode neprisvylančiu dugnu įkaitink aliejų, ugnį sumažink perpus, supilk būsimąjį troškinį ir pamaišydamas virk 5 minutes.
5. Įmaišyk vištieną ir pupeles be skysčio, puodą pridenk ir palik troškintis 10 minučių.
Puošk šviežia kalendra arba petražolėmis.
Skanu valgyti su šviežia šviesia duona arba su paprikomis troškintais ryžiais.
~~~
~~~
Skanaus!
Adaptuota iš Gourmet