žalioji pica su žiediniais kopūstais ir migdolais

Būna dienų, kai norisi tradicinio patiekalo, bet apžaisto, perkurto, naujai skambančio. Tokia yra ši picačia nėra nė gramo miltų, juos atstoja smulkinti žiediniai kopūstai su maltais migdolais. Tai pagrindas.

Picos viršaus norėjau žalio – turguj pasirodė pirmųjų cukinijų, todėl jos čia labai tiko drauge su Briuselio kopūstais. Prie tų mažų nenaudėlių reikia priprasti, bet subtiliais kiekiais jie puikiai papildo švelnias cukinijas.

Pica be pomidorų padažo – jokia pica. Juos mėgstu gaminti pati, bet dar labiau mėgstu, kai gardžių ir kokybiškų turiu šaldytuve. Daumantų Tradicinis klasikinio skonio – vienas tokių. Kompanija atnaujino padažo išvaizdą, bet išsaugojo vartotojų pripažintą ir mylimą skonį bei aukščiausios kokybės ingredientus. Jis be konservantų ir saldiklių, todėl puikiai papildo picos skonių kolekciją.

Aš picą suvalgiau viena pati. Nes – taip, nenorėjau dalintis.

Ar esu godi? Be galo.

R E C E P T A S

ŽALIOJI ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ IR MIGDOLŲ PICA

4 gabalėliai

Pagrindui:

300 g žiedinių kopūstų

50 g maltų migdolų

2 kiaušiniai

2 šaukštai smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių

½ šaukštelio druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

.

2-3 šaukštai Daumantų Tradicinio klasikinio pomidorų padažo

1 cukinija

6 Briuselio kopūstai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

½ šaukštelio smulkiai tarkuotos citrinos žievelės

po žiupsnį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

migdolų plokštelių

kietojo sūrio drožlių patiekti

Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą padenk kepimo popieriumi.

Žiedinius kopūstus itin smulkiai susmulkink maisto smulkintuvu ir sumaišyk su maltais migdolais. Kiaušinius suplak su sūriu, raudonėliais, druska ir pipirais. Supilk į kopūstų ir migdolų mišinį ir kruopščiai išmaišyk.

Daržovių masę sukrėsk į kepimo skardą ir šaukštu suformuok 30 cm skersmens apskritimą. Kepk 25 min., kol sutvirtės ir parus.

Cukiniją supjaustyk plonomis juostelėmis, nupjauk Briuselio kopūstų kotelius ir nuskabyk lapelius. Daržoves sudėk į dubenį ir sumaišyk su aliejumi, žievele, druska ir pipirais.

Iškepusį pagrindą aptepk Daumantų Tradiciniu klasikiniu pomidorų padažu. Sudėk daržoves, pabarstyk migdolų riekelėmis.

Kepk 5-10 min., svarbu, kad daržovės išliktų traškios.

Patiek pabarstęs sūrio drožlėmis.

ĮRAŠAS SUKURTAS BENDRADARBIAUJANT SU DAUMANTAIS. ĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

 

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *