meniu taupantiems

kukuliai su padažu (ir bulvių + moliūgų koše)

Mėsos kukuliai man – sprendimas, kai nebelieka idėjų pietums. Šie su malta kalakutiena, mažyčiai, vieno kąsnio. Kukulių padaže dominuoja citrinos ir kaparėlių sūrumas, bet, nors baiminausi įkyraus jų skonio, taip nenutiko. Manau, padažas puikus. Valgė ir kartojo ne tik suaugėliai :)

Šeimos prašymu patiekiau su bulvių koše. Į ją dažniausiai dedu moliūgo – mėgstu abiejų derinį, dar daug sviesto ir būtinai – šiltos grietinėlės. Dažniausiai malu blenderiu – tokia ji mums skaniausia, šilkinė, be gumuliukų.

RECEPTAS

4-6 sočios porcijos
Gaminti 30 min.

450 g maltos kalakutienos

4 smulkintos česnako skiltelės

1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės

100 g džiūvėsėlių

2 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio

1 kiaušinis

2 šaukštai smulkintų petražolių

1 šaukštelis druskos

dosnus žiupsnis maltų juodųjų pipirų

padažui:

30 g sviesto

3 česnako skiltelės

1 šaukštas miltų

380 ml vištienos sultinio

1-2 šaukštai kaparėlių

1-2 šaukšteliai citrinos sulčių (pagal skonį)

žiupsnis maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį

1. Kalakutieną sumaišyk su visais ingredientais. Suformuok daug nedidelių rutuliukų.

2. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių apkepk po kelias minutes – baigsi kepti padaže. Perkelk į lėkštę.

3. Toje pat keptuvėje ištirpink pusę sviesto. Sudėk išspaustus česnakus ir pakepink maišydamas. Suberk miltus, maišydamas kepink 1 min.

4. Supilk sultinį, sudėk pasmulkintus kaparėlius, supilk citrinos sultis. Pavirk ant aukštesnės ugnies, kol padažas pamažu ims tirštėti. Sudėk kukulius, ugnį sumažink ir troškink 10 min. Baigdamas įmaišyk likusį sviestą. Pagardink pipirais, jei reikia – druska.

5. Patiek karštus su bulvių ir moliūgų koše. Mes valgėm su salotomis ir burokėliais!

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply