Bustrengo – netradicinės tekstūros pyragas, šiek tiek primenantis tvirtą pudingą, kepamas su polenta (smulkiomis kukurūzų kruopomis), San Marine patiekiamas per Kalėdas.
Nors paprastai kaip ir italai jį gaminu su obuoliais, šį kartą, prasidėjus skaniųjų citrusinių vaisių metui, pamėginau juos pakeisti mandarinais. Jei pasigestumėte saldumo, patariu pyragą patiekti šiltą su plakta saldžia grietinėle – labai gardu!
Apverstas pyragas su mandarinais
10 gabalėlių
Gaminti 1 val.
60 g smulkių kukurūzų kruopų (polentos),
100 g miltų,
70 g smulkių džiūvėsėlių,
60 g rudojo cukraus,
¼ šaukštelio malto cinamono,
250 ml pieno,
2 dideli kiaušiniai,
50 g skysto medaus,
30 ml alyvuogių aliejaus,
2-3 mandarinai,
gabalėlis sviesto kepimo formai sutepti.
-
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. 18 cm skersmens kepimo formą sutepk sviestu, dugną uždenk kepimo popieriumi.
-
Supjaustyk nuluptus mandarinus riekelėmis ir sudėk į kepimo formą.
-
Kukurūzų kruopas, džiūvėsėlius, cukrų ir cinamoną sumaišyk dubenyje. Pieną, kiaušinius, medų ir aliejų suplak.
-
Skystąjį mišinį supilk į sausąjį, kruopščiai išmaišyk. Palik pastovėti 5 min., kad šiek tiek sutirštėtų, ir supilk į kepimo formą.
-
Kepk 40-50 min., kol dailiai pagels. Ar pyragas iškepė, patikrink mediniu smeigtuku.
Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: